bTV Cinema със специално "Студио: "Оскари" преди излъчването на живо на церемонията на наградите

Водещ на студиото ще бъде журналистът Стаси Кара

Реклама

Предстоящата 87-а церемония по раздаване на най-престижните филмови награди в света – "Оскар"-ите, ще бъде излъчена на живо по bTV Cinema в нощта на 22 срещу 23 февруари, в 03:30 часа. Тази година филмовия канал в семейството на bTV ще направи първото по рода си коментарно предаване "Студио: "Оскари" с водещ журналистът Стаси Кара. Началният час на студиото е 23:00 часа.

Два часа и половина Стаси и нейните гости ще обсъждат номинациите в детайли, ще погледнат в историята на най-престижните филмови награди, ще разкажат повече за водещия на церемонията и, разбира се, ще коментират тоалетите на големите звезди през годините за събитието.

Водещата няма да пропусне да припомни личните си срещи със звездите и екипите на два от най-номинираните филми тази година - "Игра на кодове" и "Теорията на всичко", сред които Бенедикт Къмбарбач и Еди Редмейн, Кийра Найтли и Фелисити Джоунс.

Сред гостите в студиото ще бъдат журналистите Михаил Дюзев и Поля Александрова, киноекспертът Владо Трифонов и звездният гримьор Слав Анастасов. Всеки от тях ще каже и своя избор за фаворит сред тазгодишните силни заглавия – дали "Бърдмен", "Юношество", "Теорията на всичко", "Гранд хотел Будапеща", "Камшичен удар", "Игра на кодове" или "Американски снайперист" ще грабне голямата награда?

Зрителите ще разберат и кои звезди и филми държат рекорди в номинациите и наградите "Оскар", както и как се селектират заглавията в престижната надпревара.

В ефира на bTV Cinema любителите на киното ще имат възможност да видят накуп всички номинирани филми и актьори в специалното издание "На червения килим: Номинираните" от 00:00 часа. Какви са шансовете на заглавията, които тази година са номинирани в най-много категории - "Игра на кодове" и "Теорията на всичко", както и кои са другите силни претенденти за престижното отличие, ще стане ясно на живо по bTV Cinema.

От 02:00 часа на 23 февруари зрителите ще могат да проследят на живо от червения килим пристигането на най-големите звезди в световното кино. Появяването им на престижната церемония, минаването пред камерите и феновете, както и влизането в залата са също нещо, към което целият свят е вперил очи.

Самата церемония по връчването на 87-ите награди "Оскар" ще започне в 3:30 часа българско време и ще бъде излъчена до самия й край на живо. Водещ на бляскавото събитие тази година ще бъде звездата от хитовия сериал "Как се запознах с майка ви" - Нийл Патрик Харис.

Всички новини за наградите "Оскар" следете на oscars.btv.bg!