Реклама

Той е актьор и певец, постигнал успех в киното, телевизията и музиката. За един първите си филми получава хонорар от 50 000 долара, а за „Аз съм легенда” (2007) взима космическите 100 милиона долара. Наричат го най-силният актьор на планетата. Роден е на 25 септември 1968 г. във Филаделфия, САЩ, под името Уилард Кристофър Смит-Младши. Още като ученик получава прозвището Принц – заради обаянието си, с което ловко се измъква от всякакви неприятни ситуации. Като отличник в училище получава предложение за стипендия от Масачузетския технически университет, но вместо това решава да се отдаде на шоубизнеса. Днес всичко го познаваме като Уил Смит.

В седмицата на неговия рожден ден bTV Cinema предлага четири филмови вечери с участието на Смит – всеки ден от 22 до 25 септември, в 21:00 ч.

Смит маратонът започва с „Аз съм легенда”, където звездата е в ролята на военния вирусолог Робърт Невил, придобил загадъчен имунитет срещу покосяващ смъртоносен вирус, той е последният оцелял в Ню Йорк, а най-вероятно – и в целия свят. В петък ще гледаме Уил Смит в „Аз, роботът” като детектив Дел Спуунър. Този високотехнологичен трилър е вдъхновен от разкази на Айзък Азимов.

„Денят на независимостта” е в събота, 24 септември, а според критиката това е „едно от най-великите филмови приключения на всички времена”. Има „Оскар” за визуални ефекти и номинация за звук.

На рождения му ден, 25 септември, ще си припомним Уил Смит в „Този див, див запад” и в компанията на Кенет Брана, Салма Хайек и Кевин Клайн.

Тагове: уил смит btc cinema