„Джон Уик 4“, „Операция Форчън: Троянски кон“, „Чонси“ и още горещи премиери през юли по bTV Cinema

И през новия месец филмовият канал ще предложи неповторимо кино изживяване с най-дългоочакваните премиерни заглавия

Реклама

Касови кино продукции с участието на звезди от ранга на Джейсън Стейтъм, Обри Плаза, Джош Хартнет, Хю Грант, Джерард Бътлър, Травис Фимeл, Брус Уилис, Олга Куриленко, Майкъл Рукър, Джон Малкович, Киану Рийвс, Бил Скарсгард, Лорънс Фишбърн и Скот Адкинс ще направят телевизионния си дебют за България през юли в ефира на bTV Cinema. Филмовият канал на bTV Media Group обещава да прикове вниманието на зрителите с 6 нови заглавия от различни жанрове, а почитателите на седмото изкуство отново ще могат да се насладят на премиерни филми всяка седмица.

Още тази вечер (1 юли) от 21:00 ч. зрителите на bTV Cinema ще могат да се насладят за пръв път в ефир на шпионската комедия „Операция Форчън: Троянски кон“ („Operation Fortune: Ruse de Guerre“, 2023 г.). В центъра на шеметната колаборация на емблематичния режисьор и сценарист Гай Ричи и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм е супер шпионинът Орсън Форчън (Стейтъм), който трябва да попречи на богатия търговец на оръжия Грег Симъндс (Хю Грант) да се сдобие със смъртоносна нова технология, заплашваща да промени световния ред. За целта той вербува свой „троянски кон“ в лицето на най-голямата звезда на Холивуд – Дани Франческо (Джош Хартенет), който трябва да му помогне в неговата суперсекретна мисия да спаси света.

На 8 юли (понеделник) от 21:00 ч. филмовият канал ще представи премиерно за България и сензационния екшън трилър с Джерард Бътлър и Травис Фимeл „Последно забелязан“ („Last Seen Alive“, 2022 г.). В него Бътлър влиза в кожата на мъж на име Уил Спан, чиято съпруга – Лиза – изчезва мистериозно. Последната следа от нея води до малко градче, където тя е видяна за последен път. Уил ангажира местната полиция в отчаян опит да намери жена си, но с течение на времето подозренията на властите падат върху него. Така той е принуден да започне самостоятелно разследване, което го изправя пред множество опасности, неподозирани тайни и шокиращи разкрития.

През юли Джерард Бътлър ще изгрее и в още един премиерен трилър в ефира на bTV Cinema„Кандахар“ („Kandahar“, 2023 г.). Сценарист на лентата е бившият офицер от службите за военно разузнаване Мичъл Лафортюн, а историята е базирана на работата му в Афганистан по време на скандалните разкрития на американския шпионин Едуард Сноудън. В „Кандахар“ Бътлър се превъплъщава в ролята на агента под прикритие на ЦРУ Том Харис. По време на изпълнение на поредната задача в Близкия изток, той бива разкрит и мисията му изглежда обречена. Оказал се сам на вражеска територия, Харис и неговият преводач трябва да преминат през пустинята до изходния пункт в Кандахар, докато по петите им са безмилостни екстремисти, готови да ги заловят на всяка цена.

В най-горещия месец от годината зрителите на bTV Cinema ще могат да се насладят и на телевизионния дебют на „Джон Уик 4“ („John Wick: Chapter 4“, 2023 г.). В най-новата част от култовата филмова поредица бившият наемен убиец Джон Уик (Киану Рийвс) намира начин да победи „Високата маса“, но преди да извоюва свободата си ще трябва да се изправи срещу нов враг с могъщи съюзници по цял свят, както и срещу сили, които превръщат старите приятели във врагове. Зведният каст на касовата лента се допълва още от имена като Бил Скарсгард, Лорънс Фишбърн, Скот Адкинс и др.

Сред премиерните заглавия в понеделник вечер филмовият канал на bTV Media Group ще представи и спиращия дъха екшън „Белият слон“ („White Elephant“, 2022 г.) със звездното участие на Брус Уилис, Майкъл Рукър, Олга Куриленко и Джон Малкович. В него Рукър влиза в кожата на бивш морски пехотинец, който ще трябва да преодолее своята съвест и „кодекс на честта“, за да поеме мръсни поръчки от мафията.

Късните съботни вечери по традиция са запазени за емблематичната рубрика „CINEMA X“, където на 13 юли в 23:30 ч. своята телевизионна премиера за България ще направи хорърът „Чонси“ („Imaginary“, 2024 г.). В центъра на смразяващата кръвта лента е малко момиченце, което развива зловеща привързаност към захвърлено в мазето плюшено мече на име Чонси. Поведението на детето става все по-обезпокоително и майка му е принудена да се намеси – само за да осъзнае, че Чонси е нещо много повече от плюшена играчка...

Част от касовата селекция на филмовия канал през юли са и първите четири части от магичната поредица „Хари Потър“, които ще вървят всеки четвъртък от 21:00 ч., екшъните с Джерард Бътлър „Код: Олимп“, „Код: Лондон“, „Код: Ангелът“ и „Унищожителят“, както и още интригуващи заглавия като „Игра на пари“, „Игра по ноти“, „Обирът на девицата“, „Телма и Луиз“, „Неуредени сметки“, „Вероника Марс“ и др.