Хари Потър омагьосва ефира на bTV Cinema през октомври

Гледайте филмите за малкия магьосник всеки петък от 21ч.

Реклама

През октомври bTV Cinema ще предложи на феновете на Дж. К. Роулинг четири филма за младия магьосник Хари Потър. Лентите от най-касовата поредица на всички времена ще се излъчват всеки петък от 21:00 часа с повторение в събота от 12:00 часа.

На 5 октомври зрителите на bTV Cinema ще се срещнат с младият магьосник  в екранизацията на първия бестселър на Джоан Роулинг – "Хари Потър и Философският камък". Във филма започва историята за момчето, което на 11-ия си рожден ден научава, че покойните му родители са били могъщи магьосници и че самото то притежава уникални магически способности. Хари е приет да учи в Училището за магия и вълшебство "Хогуортс", където го очакват незабравими приключения. В училището той намира дом и семейство, каквито винаги са му липсвали.

На 12 октомври в "Хари Потър и стаята на тайните" по bTV Cinema колите летят, дърветата отвръщат на удара и един загадъчен домашен дух се появява, за да се опита да попречи на Хари да не попадне за втора поредна година в света на магьосничеството. Този път в "Хогуортс" паяците говорят, писмата четат конско, а способността на Хари да общува със змии настройва приятелите му срещу него. Кървав надпис на стената предупреждава: "Стаята на тайните е отворена". Хари, Рон и Хърмаяни ще имат нужда от всички свои магически способности и много смелост, за да спасят училището за магии в тази завладяваща адаптация на втория роман на Дж.К.Роулинг. Ще бъдете изумени и вкаменени, защото Хари Потър доказва, че е нещо повече от магьосник – той е герой.

В "Хари Потър и затворникът от Азкабан", който bTV Cinema ще излъчи на 19 октомври в 21:00 часа, Хари, Рон и Хърмаяни са вече тийнейджъри, които се завръщат в "Хогуортс", за да започнат третата година от обучението си. Но съдбата на Хари, както и на цялото общество на магьосниците, се оказва повече от мрачна. Сириус Блек, обвинен за пробуждането на злия Лорд Волдемор, успява да избяга от затвора. Единствената следа за това накъде се е отправил той, са думите на стражите от Азкабан, които са го чули да бълнува в съня си "Той е в "Хогуортс"… Той е в "Хогуортс”. Хари вече не е в безопасност, дори и между стените на училището за магьосници.

В последния петък на октомври – на 26-и, зрителите на bTV Cinema ще гледат "Хари Потър и Орденът на феникса". Лятото минава и когато Хари се завръща в Хогуортс, той разбира, че обществото на магьосниците продължава да отрича, че Волдемор се е завърнал. Министерството на магията вярва, че Дъмбълдор лъже и на всичко отгоре е назначен нов преподавател по Защита срещу черни изкуства. Цялото общество на магьосници се оказва в смъртна опасност, а бъдещето на магията зависи от Хари Потър и Ордена на феникса. Новият преподавател, назначен от министерството, професор Долорес Ъмбридж оставя младите магьосници неподготвени да се защитят срещу тъмните сили, които заплашват тях и цялото общество на магьосниците. Това провокира Хармаяни и Рон да притиснат Хари и да го накарат да действа. Хари започва да се среща тайно с малка група студенти, които се наричат "Армията на Дъмбълдор” и заедно с тайния орден, носещ името "Орденът на феникса”, започват да подготвят младите магьосници за предстоящата битка.