Реклама

Още тази вечер (4 юли) от 21:00 ч. в ефира на bTV Cinema ще се състои телевизионната премиера за България на комедията с Робърт Де Ниро „Войната с дядо“ (The War with Grandpa, 2020 г.). В центъра на историята е 10-годишният Питър, чийто дядо Ед (Робърт де Ниро) се премества да живее у тях. Радостта на детето свършва, когато дядото се нанася в неговата стая, а него го изпращат на зловещия мрачен таван. Въпреки че обича дядо си, Питър си иска стаята – и не му остава нищо друго, освен да му обяви война.

Следващият понеделник (11 юли) е време за хорър премиера с едно от най-популярните заглавия в жанра за последните няколко години – „Стая на желанията“ (The Room, 2019 г.). След като се нанася в отдалечена къща, младата влюбена двойка Кейт и Мат открива странна тайна стая, в която всичко, което си пожелаят, се превръща в реалност – като милиони долари, оригинал на Ван Гог, луксозни облекла... Кейт моли стаята да ги дари и с детето, което така и не са могли да имат досега. Но първоначалното им щастие ще има непредвидени последствия…

Сред премиерните заглавия в понеделник вечер bTV Cinema ще представи и криминалната драма с Кийра Найтли „Държавни тайни“ (Official Secrets, 2019 г.). Филмът, който ще бъде излъчен на 18 юли от 21:00 ч., е базиран на действителни събития и разказва историята на Катрин Гън – преводач от британската разузнавателна служба в периода на войната в Ирак. В последния понеделник от месеца (25 юли) следва премиерата на касовия хит с Орландо Блум, Скот Истууд и Кейлъб Ландри Джоунс „Аванпостът“ (The Outpost, 2019 г.), също създаден по действителен случай, по време на войната в Афганистан.

По традиция bTV Cinema ще зарадва зрителите и с тематични дни с любими поредици. Утре и в сряда вечер от 21:00 ч. ще бъдат показани двете части на предисторията на „Хари Потър“ – „Фантастични животни“. От 21 юли феновете на „Бързи и яростни“ ще могат да си припомнят първите осем филма преди голямата премиера на „Бързи и яростни: Хобс и Шоу“ (2019 г.), която предстои съвсем скоро ексклузивно в ефира на филмовия канал на bTV Media Group.

В Синема Х също предстоят изненади. След като се насладят на първата част от съвременната адаптация на „То“ (IT, 2017 г.) тази събота (9 юли), следващата седмица (на 16 юли от 23:00 ч.) почитателите на хоръра ще могат да гледат премиерно за България и най-новия филм от поредицата за клоуна Пениуайз „То: Част втора“ (It: Chapter Two, 2019 г.).