Реклама

Едни от най-новите кино продукции с участието на звезди от ранга на Морган Фрийман, Жулиет Бинош, Бен Афлек, Мат Деймън, Вал Килмър, Бен Кингсли, Моника Белучи, Тилда Суинтън, Кристен Стюарт, Мишел Йео и Дакота Джонсън ще направят телевизионната си премиера за България през август в ефира на bTV Cinema.

Филмовия канал на bTV Media Group обещава да прикове вниманието на зрителите със 17 нови заглавия от различни жанрове, а почитателите на седмото изкуство ще продължат да се наслаждават на четири премиерни филма всяка седмица по два един след друг в понеделник от 21:00 ч., както и във вторник и в петък от 19:00 ч.

Стартът на премиерния маратон всеки понеделник ще бъде даден на 7 август от 21:00 ч. с трилъра на Анна Гуто „Магистрала към рая“ (Paradise Highway, 2022 г.) със звездното участие на Морган Фрийман, Жулиет Бинош и Франк Грило. В него Бинош се превъплъщава в шофьорка на камион, която е принудена от мафията да транспортира отвлечено малко момиче от САЩ в Канада. Ситуацията ескалира, когато тя решава да помогне на онеправданата си спътничка. Но дали магистралите, по които големите камиони развиват мощни скорости, водят към спасение?! От 23:30 ч. следва екшън комедията „Джей и мълчаливият Боб: РеСтарт“ (Jay and Silent Bob Reboot, 2019 г.), продължение на култовата лента „Джей и мълчаливият Боб отвръщат на удара“ от 2001 г. Емблематичното дуо Джей (Джейсън Мюз) и Мълчаливият Боб (Кевин Смит) – псевдо дилъри и неразделни „хетеро партньори“ в живота – отново тръгват към Холивуд, за да спрат заснемането на ребуут на филм по техния личен живот. Със специално участие в продукцията се включват Бен Афлек, Мат Деймън и Вал Килмър.

На 14 август (понеделник) от 21:00 ч. своята телевизионна премиера за България ще направи високоскоростната лента по действителен случай „Кола за милиони“ (Driven, 2018 г.), в която Лий Пейс ще влезе в кожата на рисковия играч, плейбой и гениален конструктор Джон ДеЛориън, чиято мечта е да създаде най-бързия автомобил на планетата. Бунтар по природа, той не се спира пред нищо, за да постигне целта си – да подари на света „кола за милиони“. От 23:15 ч. зрителите ще могат да се насладят на трилъра с Бен Кингсли и Моника Белучи „Паяк в мрежата“ (Spider in the Web, 2019 г.), проследяващ историята на остаряващия шпионин Адерет (Кингсли), който смята, че времето му на блестящ и възхваляван таен агент отдавна е отминало. Но той е готов да нанесе може би последния си удар. Адерет успява да разкрие информация за продажбата на химическо оръжие на диктатор от Близкия Изток, но впоследствие осъзнава, че ловецът може да се превърне в плячка в свят, изпълнен с маски и лъжи.

Седмица по-късно – на 21 август (понеделник) – от 21:00 ч. bTV Cinema ще представи премиерно за България драмата „Три хиляди години копнеж“ (Three Thousand Years of Longing, 2022 г.), в центъра на която е необикновената среща на лекарка (Тилда Суинтън) с джин (Идрис Елба), който предлага да ѝ изпълни три желания в замяна на свободата си. От 23:15 ч. следва телевизионният дебют на биографичната драма с Кристен Стюарт „Сибърг“ (Seberg, 2019 г.), вдъхновена от реални събития от живота на френската кино икона Джийн Сибърг – една от най-големите звезди на Холивуд през 60-те. Тя се оттегля от актьорската си кариера, за да се посвети на борбата за граждански права, а нейната подкрепа за движението „Черните пантери“ и романтичната ѝ връзка с активиста Хаким Джамал я превръщат в мишена на ФБР.

В последния понеделник от месеца – 28 август – от 21:00 ч. филмовият канал на bTV Media Group ще представи екшън трилъра „Кибритлийки“ (Gunpowder Milkshake, 2021 г.) със специалното участие на Пол Джиамати, Анджела Басет и носителката на „Оскар“ Мишел Йео. Завършек на премиерния маратон ще постави драмата по действителен случай „Приятел завинаги“ (23:30 ч.) с Дакота Джонсън, Кейси Афлек и Джейсън Сийгъл, проследяваща истинската история на младо семейство, чийто живот се срива, когато жената е диагностицирана с тежка форма на рак. След като разбира за диагнозата, най-добрият приятел на съпрузите се отказва от всичко и се мести у тях, за да им помага, доказвайки, че истинското приятелство съществува. Историята е адаптирана от есето, написана от истинския съпруг Матю Тийг, публикувано в „Esquire“.

В премиерния слот с изцяло романтични заглавия всеки вторник от 19:00 ч. bTV Cinema ще представи лентите „Сладкият вкус на любовта“ (01.08), „Нека най-добрият брак победи!“ (08.08), „Любовта няма цена“ (15.08), „Любовен сюжет“ (22.08) и „Романтика в Чикаго“ (29.07),  а в петъците от 19:00 ч. почитателите на трилърите ще се насладят на четири нови филма – „Фатална връзка“ (4.08), „Всичко за семейството“ (11.08), „Майка под наем“ (18.08) и „Тройна заплаха“ (25.08).