Класическото кино по bTV Cinema продължава през май

Гледайте култовите филми от 50-те и 60-те всяка сряда от 23ч.

Реклама

Класическото кино в сряда вечер по bTV Cinema продължава и през май. От 23:00 часа феновете ще гледат  едни от най-добрите заглавия от 50-те и 60-те години на ХХ век – "Добър ден да умреш”, "Тежко падане”, "Дамата от Шанхай”, "Легендата за Том Дули” и "Героите на Кордура”.

Начало на класическия маратон на 2 май поставя уестърна "Добър ден да умреш". Като млад Еди пристига в града със своята банда, за да ограби банката, но е хванат и осъден. Маршал Бен му помага да се превърне в уважаван гражданин. Сега, много години по-късно, бандата се завръща, за да ограби банката отново. При обира те прострелват Маршала. Еди е единственият, който идентифицира убиеца, но се колебае дали да остане верен на новите или на старите си приятели.

На 9 май  от 23:00 часа зрителите на bTV Cinema ще гледат спортната драма "Тежко падане" с Хъмфри Богарт. След 17 години като признат и уважаван спортен журналист в Ню Йорк, Еди Уилис остава без работа, когато вестникът му фалира. Той получава предложение от голям спортен промоутър - Ник Бенко, който го кани да стане ПР на новия борец в тежка категория Торо Морено. Еди знае как стоят нещата в тези среди и след като наблюдава Торо на ринга, осъзнава, че няма никакъв шанс за успех. Но Бенко му предлага значително заплащане и безлимитна служебна сметка и с оглед на финансовото си състояние, Еди приема. Стратегията на Бенко за изкарване на пари вече е отработена. Тръгвайки от Калифорния в посока изток, Еди и Бенко организират за Торо серия от боеве с нискокласни борци и бивши звезди. Всички ангажименти са преценени така, че да изградят неговия рекорд  и да го изведат до двубой с шампиона в тежка категория – Бъди Брана, от който те ще получат голяма печалба.

Криминалната драма "Дамата от Шанхай" bTV Cinema ще излъчи на 16 май от 23:00 часа. Майкъл О`Хара е нает като част от екипажа на яхтата на Артур Банистър, която плава за Сан Франциско. По пътя на нея се качва и Грисби, партньорът в адвокатската кантора на Банистър.  Собственикът на яхтата има съпруга - Розали, която изглежда харесва Майкъл много повече от своя съпруг. След като акостират в Саусалито, Майкъл се включва в странния план на Грисби да инсценира своето убийство, за да изчезне, без да бъде проследен. Той иска предложените от Грисби 5000 долара, за да избяга с Розали, но се оказва, че Грисби наистина е убит, а Майкъл е обвинен за престъплението. Някой го е накиснал, но не е ясно кой и как. Банистър - вероятният убиец, защитава Майкъл в съда, но дали истината за престъплението ще излезе наяве?

На 23 май зрителите на bTV Cinema ще гледат уестърнът "Легендата за Том Дули". Базиран на популярна песен, това е историята на разбунтувалия се войник на ръба на Гражданската война, преследван от опортюнистичен бюрократ.

Финал на класическото кино на 30 май ще постави историческата драма "Героите на Кордура". Офицер Том Торн получава заповед да предложи четирима мъже, участвали във "войната срещу Панчо Виля" през 1916г., за Медал на честта. Торн е назначен обратно в Кордура, заедно с тях.. и затворника Аделайде Гиъри - гринго, приютил врага. По време на тежкото пътуване героите на Торн показват другото си лице, а на Торн може би ще се предостави последната възможност да докаже, че не е страхливец.