Култовата поредица "Умирай трудно" - по bTV Cinema през октомври

Гледайте екшъните с Брус Уилис всяка събота от 21ч.

Реклама

През октомври bTV Cinema ще предложи на феновете на Брус Уилис четирите филма от култовата поредица "Умирай трудно". Екшън класиките ще се излъчват всяка събота от 21:00 часа с повторение в неделя от 15:30 часа.

На 6 октомври зрителите на bTV Cinema ще се срещнат с нюйоркския детектив Джон Маклейн, който е разделен със съпругата си Холи, но решава да отиде при нея в Лос Анжелис, за да прекара Коледа със семейството си. Той се надява да спаси брака си. В същото време Ханс Грубер също е тръгнал към офиса на Холи, но неговите планове са малко по-различни. Целта е да направи грандиозен обир, а групата му от терористи са готови на всичко, за да спечелят 600 милиона долара. Сградата е почти празна, защото е Коледа. Освен Холи и колегите й, с които празнуват най-успешната година на фирмата, в офиса е и Маклейн. И докато терористите пробиват защитата на охраната, Джон наблюдава действията им и съставя план, за да ги спре. В ролята на наперения нюйоркски детектив е Брус Уилис, Бони Беделя е Холи, а Алън Рикман вдъхва живот на терориста Ханс Грубер. Филмът е изпълнен с екшън, но не е лишен и от чувство за хумор. Първата част от поредицата "Умирай трудно” има  4 номинации за "Оскар” - за монтаж, звук, монтаж на звукови ефекти и визуални ефекти

Във втората събота на октомври голямо международно летище ще се превръне в сцена на ужасите по време на снежна буря в навечерието на Коледа. Детектив Джон Маклейн е въвлечен в смъртоносна игра на котка и мишка във Вашингтон. Самолет, екстрадиран от Южна Америка, трябва да се приземи на летището. В него пътува могъщ наркобарон. Неговите верни хора обаче са решили да освободят барона и превземат радарната система на летището. За да докажат, че не се шегуват, те разбиват товарен самолет, чийто екипаж загива. Престъпниците имат перфектен план, но не са предвидили, че наблизо е Джон Маклейн. А когато разбира, че съпругата му Холи е на борда на самолета, Маклейн няма да се спре пред нищо, за да я спаси...

На 20 октомври от 21:00 часа по bTV Cinema, в третата част на "Умирай трудно", новият враг на детектив Джон Маклейн - Саймън (Джеръми Айрънс) иска да му отмъсти за нещо от миналото. Той предизвиква Джон да играе смъртоносна игра. Започва опасна криеница, в която инспектор Макклейн и един обикновен човек (Самюъл Джаксън) ще трябва да се преборят с времето и гатанките на злия гений, за да сложат край на разрушенията. Проблемът е, че Саймън винаги е стъпка напред... А Джон Маклейн ще има един наистина гаден ден.

В последната събота на октомври зрителите на bTV Cinema  ще гледат премиерния за България "Умирай трудно 4.0". Истински екшън, истински хумор, и отново с обичания и иконичен герой: Джон Mакклейн. Началото на ваканцията е, но детективът на град Ню Йорк, Mакклейн не празнува. Той има проблеми с дъщеря си Люси и получава заповед да доведе един млад хакер, Мат Фарел, за разпит в бюрото на ФБР. Но Mакклейн има навика да попада на погрешното място, в погрешното време. С помощта на Фарел, Mакклейн започва да разбира нарастващия около него хаос. Готви се атака срещу уязвимата инфраструктура на САЩ, застрашаваща цялата нация. Загадъчната фигура зад организацията, Томас Габриел, няма нищо общо с престъпниците, с които се е сблъсквал Джон. Този път залозите са по-големи от всякога.