„Месец на Оскарите“ по bTV Cinema – от 5 февруари с премиери на новия „Батман“, „Дюн“, „Тенет“, „Методът Уилямс“ и още

Филми с над 50 награди и повече от 180 номинации за „Оскар” завладяват ефира на филмовия канал от 5 февруари до 10 март – всяка вечер от 21:00 ч.

Реклама

За 13 поредна година bTV Cinema представя „Месец на Оскарите”, който ще съпроводи провеждането на 96-ата церемония по раздаването на най-престижните филмови награди! От 5 февруари до 10 март, в продължение на пет седмици, всяка вечер от 21:00 ч. bTV Cinema обещава да прикове вниманието на зрителите с близо 40 отличени или номинирани от Академията за филмово изкуство заглавия, пет от които изцяло премиерни за българския телевизионен ефир. Зрителите предстои да се насладят на филмови ленти с над 50 спечелени статуетки и с повече от 180 номинации.

„Месецът“ ще стартира ударно на 5 февруари (понеделник) от 21:00 ч. с телевизионната премиера за България на най-новата екранизация за „Батман“ (2022 г.) с три номинации за „Оскар“, режисирана от Мат Рийвс и с участието на Робърт Патинсън в главната роля. След като две години подред обикаля улиците на Готъм като Батман, Брус Уейн (Патинсън) потъва все по-надълбоко в сенките на мрачния град. С помощта на двама доверени съюзници – Алфред Пениуърт (Анди Съркис) и лейтенант Джеймс Гордън (Джефри Райт) – той ще трябва да се изправи срещу корумпираната мрежа от високопоставени лица в града и да се утвърди като истинско въплъщение на възмездието. Едновременно с това, героят ще трябва да спре и сериен убиец, наричан Гатанката. Когато престъпникът заплашва елита на града с поредица от садистични „гатанки“, следите от загадъчните улики изпращат Батман на разследване в подземния свят, където се натъква на Селина Кайл – Жената-котка (Зоуи Кравиц), Осуалд Кобълпот – Пингвина (Колин Фарел) и Кармайн Фалкон (Джон Туртуро). Батман трябва да изгради нови съюзи, за да разкрие загадката и да въздаде справедливост за злоупотребата с власт и за корупцията, която отдавна царува в Готъм.

Носителят на шест награди „Оскар“ – „Дюн“, по прочутия роман на Франк Хърбърт – също ще направи телевизионния си дебют за България в „Месеца на Оскарите“ по bTV Cinema. В центъра на историята е Пол Атреидски – потомък на благородната династия Атреиди, призван да защитава планетата на подправките Аракис, известна още като „Дюн“. Именно там се намира най-ценният ресурс, който може да отключи страховития потенциал на човечеството. Но само тези, които могат да преборят най-големите си страхове, ще оцелеят… Звездният актьорски състав на „Дюн“ включва имена като Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Оскар Айзък, Зендея, Джейсън Момоа, Дейв Батиста, Хавиер Бардем и др.

Своя телевизионен дебют в ефира на bTV Cinema ще направи и зрелищният екшън трилър на Кристофър Нолан „Тенет“ с участието на Робърт Патинсън, Майкъл Кейн и Джон Дейвид Уошингтън. В центъра на историята е таен агент, който използва свръхестествената си способност да манипулира времето, за да предотврати настъпването на трета световна война. На Нолан му отнема повече от пет години, за да напише сценария на „Тенет“, и цяло десетилетие, за да формулира основните идеи във филма. В „Месеца на Оскарите“ bTV Cinema ще подари на зрителите тематична седмица с филмите на фаворита на Академията тази година, а сред заглавията на Нолан, на които любителите на седмото изкуство ще могат да се насладят, са „Батман в началото“, „Черният рицар“, „Интерстелар“ и „Престиж“.

Премиерно за България зрителите на bTV Cinema ще се насладят и на отличената с „Оскар“ игра на Уил Смит в биографичната лента „Методът Уилямс“. Филмът проследява гениалния план на Ричард Уилямс (Уил Смит) – амбициозния баща и треньор на спортните легенди Винъс и Серина Уилямс – да превърне дъщерите си в най-добрите тенисистки в света. Още когато двете са около 4-годишни, Ричард изготвя план от 85 страници за техните бъдещи професионални кариери в тениса и започва да ги тренира на кортовете в Комптън. Двете изключителни атлетки успяват да променят света на тениса, благодарение на ясната визия на баща им за бъдещето, а каква е тайната на „метода“ му – предстои да разберем в ефира на bTV Cinema!

Сред премиерните заглавия, които bTV Cinema ще представи в „Месец на Оскарите“, е и биографичната драма „Юда и Черният месия“. Лентата, отличена с два „Оскара“, проследява най-мрачните събития от борбата за равенство между расите в Америка през 60-те години на XX век. В нея Даниел Калуя се въплъщава в ролята на Фред Хемптън – председател на партията на Черните пантери в Илинойс – афроамериканска организация за граждански права, преследваща мечтата за равенство с въоръжена съпротива, в която е внедрен и информаторът на ФБР Уилям О'Нийл (Лакит Стенфийлд).

bTV Cinema ще подари на зрителите първокласно кино изживяване и с доказани заглавия като „Бодигард“, „Рей“, „Чудо“, „Изкуплението Шоушенк“, „Странният случай с Бенджамин Бътън“, „Непростимо“, „Последният самурай“, „Жокера“, „Ад под небето“, „Реката на тайните“, „1917“, „Случаят Ричард Джуъл“, „Кървав диамант“, „Всичко навсякъде наведнъж“ и др. През последната седмица от кампанията – от 4 до 10 март – филмовият канал ще прикове вниманието на киноманите със „Седмица на победителите“, в която ще се излъчват единствено отличени заглавия, чийто общ брой статуетки от Академията наброява близо 30.