Реклама

С ексклузивна телевизионна премиера за България на 4 от най-новите филми с участието на холивудската звезда Брус Уилис ще зарадва зрителите филмовият канал bTV Cinema през октомври. В тематичния месец, посветен на любимия на милиони екшън актьор, почитателите на седмото изкуство ще могат да се насладят и на още 10 премиерни заглавия с куп други звезди, сред които Никълъс Кейдж, Педро Паскал и Гари Олдман.

Стартът на премиерния маратон всеки понеделник ще бъде даден на 2 октомври (понеделник) от 21:00 ч. с първата премиера с участието на Брус Уилис„Ден да умреш“ (A Day to Die, 2022 г.). В нея той си партнира с Кевин Дилън, който влиза в ролята на бивш офицер с дълг от 2 милиона към лидер на местна престъпна банда. Когато разбира, че заради задълженията си към мафията животът на съпругата му е поставен на карта, Конър събира стария си екип, воден от Брайс Мейсън (Франк Грило), да извърши серия от опасни кражби, за да изплати парите, които дължи, и да уреди сметките си с корумпирания шеф на полицията в града (Брус Уилис).

В следващите три поредни понеделника – на 9, 16 и 23 октомври – своят телевизионен дебют за България ще направи трилогията „Детектив Найт“ (Detective Knight, 2022-2023 г.). В нея Брус Уилис влиза в кожата на опитния детектив Джеймс Найт, който има за задача да осуети пъклените планове на най-зловещите престъпници в Ню Йорк. Първият филм от трилогията – „Детектив Найт: Измамник“ (на 9 октомври от 21:00 ч.) – се развива по време на Хелоуин, когато Найт се впуска в издирване на банда маскирани и въоръжени крадци, извършители на грандиозен обир. Във втората част – „Детектив Найт 2: Изкупление“ (на 16 октомври от 21:00 ч.), героят на Брус Уилис е въвлечен в бягство от затвора, ръководено от „коледен бомбаджия“. Сюжетът на третия филм от поредицата – „Детектив Найт 3: Независимост“ (на 23 октомври от 21:00 ч.), проследява поредното преследване на Найт в опит да спре заблуден отмъстител да разруши града в Деня на независимостта.

В последния понеделник от месеца – 30 октомври – от 21:00 ч. филмовият канал на bTV Media Group ще представи премиерно екшън комедията „Непоносимата тежест на огромния талант“ (The Unbearable Weight of Massive Talent, 2022 г.) с участието на Никълъс Кейдж в главната роля. В нея той се превъплъщава в закъсалия за пари и творчески неудовлетворен холивудски актьор Ник Кейдж, който приема примамливото предложение срещу 1 милион долара да посети рождения ден на негов фен. Това, което Кейдж не подозира, е че верният му почитател всъщност е наркобарон. Не след дълго актьорът е вербуван като информатор на ЦРУ, но нещата се объркват и се налага Кейдж да влезе в ролята на някои от култовите си екшън герои, за да измъкне бившата си жена и дъщеря си от лапите на гангстера.

В съботните вечери в CINEMA X зрителите на bTV Cinema ще се насладят на 2 нови хорър заглавия„Тексаско клане: Ледърфейс“ („Leatherface“, 2017 г.) с участието и на българските актьори Деян Ангелов, Лорина Камбурова и Димо Алексиев – на 7 октомври от 23:00 ч., и „Прокълнатият кораб“ („Mary“, 2019 г.) – на 14 октомври от 23:15 ч. Филмовият канал е подготвил и тематични вечери с култовите филмови поредици „Дивергенти“ (3-5 октомври от 21:00 ч.), „Шефове-гадняри“ (13-14 октомври от 21:00 ч.) и „Властелинът на пръстените“ (17-19 октомври от 21:00 ч.).

В премиерния слот с изцяло романтични заглавия всеки вторник от 19:00 ч. bTV Cinema ще представи лентите „Сладка рецепта за любов“ (03.10), „Галата на любовта“ (10.10), „В търсене на любовта“ (17.10), „Любовен съветник“ (24.10) и „Кулинарен облог“ (31.10), а в петъците от 19:00 ч. почитателите на трилърите ще се насладят на четири нови филма – „Психо тийн“ (06.10), „Смъртоносен урок“ (13.10), „Малката звезда на мама“ (20.10) и „Кошмарът на Софи“ (27.10).