Неповторимо кино изживяване с 24 телевизионни премиери за България през декември по bTV Cinema

Най-новият филм от поредицата „Матрицата“ и премиерен екшън с Брус Уилис са само част от топ акцентите в най-празничния месец от годината

Реклама

Касови кино продукции с участието на звезди от ранга на Брус Уилис, Киану Рийвс, Кери-Ан Мос, Идрис Елба, Джон Сина, Джай Кортни, Марго Роби и Мелиса Маккарти ще направят телевизионната си премиера за България през декември в ефира на bTV Cinema. Филмовият канал на bTV Media Group ще подари несравнимо изживяване пред малкия екран с цели 24 нови заглавия.

 

Стартът на премиерния маратон всеки понеделник ще бъде даден на 4 декември от 21:00 ч. със супергеройското приключение „Отрядът самоубийци“ („The Suicide Squad“), в което са събрани най-закоравелите престъпници от вселената на DC. Екипът „самоубийци“ включва легендарните любимци Блъдспорт (Идрис Елба), Миротвореца (Джон Сина), Капитан Бумеранг (Джай Кортни) и Харли Куин (Марго Роби), които потеглят на унищожителна мисия през джунгла, гъмжаща от войнстващи противници и партизански бойци. От 23:30 ч. следва военният екшън „Сянка в облаците“ („Shadow in the Cloud“) с участието на Клоуи Грейс Мориц в главната роля. В него тя влиза в кожата на капитан на бомбардировач, превозващ класифициран товар в разгара на Втората световна война. Едва издигнал се във въздуха, екипажът е принуден да отблъсне внезапната атака на зловещо създание, а капитан Мод трябва да направи и невъзможното, за да убеди екипа си в своите способности.

 

На 11 декември (понеделник) от 21:00 ч. своята телевизионна премиера за България ще направи четвъртият филм от революционната поредица „Матрицата“ – „Матрицата: Възкресения“ („The Matrix Resurrections“). Продължението на историята след цели 18 години отново обединява Нео и Тринити (Киану Рийвс и Кери-Ан Мос), които се впускат обратно в Матрицата и навлизат още по-надълбоко в заешката дупка. От 00:00 ч. зрителите ще могат да се насладят на комедията „Джекси“ („Jexi“) от създателите на „Последният ергенски запой“ – Джон Лукас и Скот Мур. В центъра на историята е млад мъж, който си купува последен модел телефон с изкуствен интелект, наречен Джекси. Между тях се заражда силна и специална „връзка“ – поне докато героят не се влюбва в истинска жена. Тогава обаче Джекси изпада в дива ревност и започва да се бърка в живота му, който тотално излиза извън релси.

 

Седмица по-късно – на 18 декември (понеделник) – от 21:00 ч. bTV Cinema ще представи за пръв път в българския ефир епичната екранизация „Годзила срещу Конг“ („Godzilla vs. Kong“). Митичните съперници се срещат в зрелищна битка, а съдбата на целия свят ще бъде заложена на карта. В новата част Конг и неговите закрилници поемат на опасно пътешествие, за да открият истинския му дом. Неочаквано те се озовават на пътя на яростта на Годзила, който сее разруха по цялото земно кълбо. Епичният сблъсък между двата титана, предизвикан от потайни сили, е само началото на мистерия, чийто отговор се намира дълбоко в ядрото на Земята. От 23:30 ч. следва телевизионният дебют на един от най-новите филми с Брус Уилис„Американска обсада“ („American Siege“). В него той се въплъщава в ролята на бивш офицер от полицията в Ню Йорк – понастоящем шериф на малък провинциален град, който трябва да се изправи срещу банда крадци, взели за заложник уважаван лекар.

 

В последния понеделник от месеца – 25 декември – от 21:00 ч. филмовият канал на bTV Media Group ще излъчи премиерно екшън комедията „Свръхинтелект“ („Superintelligence“). Животът на Каръл Питърс (Мелиса Маккарти) се преобръща, когато е избрана да бъде наблюдавана от първия в света суперинтелект. В началото не се случва нищо необичайно, но впоследствие телевизорът, телефонът и микровълновата печка на Каръл започват да ѝ отговарят. Суперинтелектът превзема живота ѝ, а зловещото му намерение е да завладее целия свят. Сега Каръл има последен шанс преди изкуственият интелект да реши да дръпне шалтера на човечеството…

 

Завършек на премиерния маратон в понеделник вечер ще постави фентъзи трилърът „Гретел и Хензел“ („Gretel & Hansel“), който обещава да прикове вниманието на зрителите на 25 декември от 23:15 ч. Приказката на братя Грим е добре позната, но режисьорът Оз Пъркинс е подготвил нови и неочаквани обрати. В главната роля ще видим звездата от двете части на „То“ София Лилис, която ще се изгуби с братчето си в мрачните гори – хабитат на коварна вещица.

 

В съботните вечери култовата рубрика CINEMA X също ще предложи премиерни заглавия – „Обратно броене“ – на 2 декември от 23:15 ч., „Злокобен“ – на 16 декември от 23:30 ч., и „Мнима смърт“ – на 23 декември от 23:30 ч.

 

В премиерния слот с изцяло романтични заглавия всеки вторник от 19:00 ч. bTV Cinema ще представи лентите „Когато дойде любовта“ (05.12) и „Градче, наречено Любов“ (12.12), а в петъците от 19:00 ч. почитателите на трилърите ще се насладят на пет нови филма – „Затворник на любовта“ (01.12), „Кошмарът се повтаря“ (08.12), „Тайният живот на студентите“ (15.12), „Тя не ти е дъщеря“ (22.12) и „Истината за сестра ми“ (29.12). В най-празничния месец от годината в ефира на филмовия канал ще бъдат покани и шест премиерни коледни заглавия: „Да“ на Коледа“ (18.12), „Коледен блясък“ (19.12), „Моята любима коледна песен“ (20.12), „Коледно спасение“ (25.12), „Призраци на минали Коледи“ (26.12) и „Коледата възстановена“ (27.12).

Тагове: btv cinema