Реклама

Пет премиерни за българския телевизионен ефир заглавия ще бъдат представени по bTV Cinema в рамките на една седмица. След кратка почивка филмовият канал на bTV Media Group връща и премиерата във вторник. 

В понеделник, 31 юли, е ред на голямото завръщане на Арнолд Шварценегер с петия филм от екшън поредицата „Терминатор“, където мисията му на Пазител е да  … рестартира бъдещето.  „Терминатор: Генисис“ (Terminator: Genisys) започва в 21:00 ч. По същото време, но във вторник, 1 август, е премиерата на „Любов и милосърдие“ (Love and Mercy). Биoгpaфичният филм е зa легендарния ĸaлифopниец Брайън Уилсън – музикант и автор на песни за рок бандата „Бийч Бойс“. Ролята е поверена на Джон Кюсак (в по-зрелите години на Уилсън) и на Пол Дано (като млад). 

Още три премиерни заглавия очакват зрителите в първите дни на най-топлия месец от годината. На 1 и 2 август в 9:15 ч. предстоят два канадски трилъра – „Убийство в колежа“ на режисьора Джеси Джеймс Милър и „Внимавай с бавачката“ (режисьор – Чад Кроучук,  и актьори – Ашли Скот, Мич Райън, Уди Джефрис). 

Уикендът също ще започне с премиера и „Среща в интернет“ – крими мистерия на режисьора Къртис Крофорд и с участието на Ивон Зима  и Шон Робъртс. Начало –  събота, 5 август, 8:15 ч. 

През август каналът на филмовите премиери представя няколко заглавия, свързани с Клинт Истуд. Едно от тях също е премиера за България и представлява документална лента за големия американски актьор и режисьор. 

В „Режисьорът Истууд:  Н​еразказана история“ `(13 август, 23:15 ч.) ще бъдат припомнени над 40 филма, свързани с Истуд. За него близо 30 негови колеги, сред които Кевин Бейкън, Кевин Костнър, Морган Фрийман, Джин Хекман, Мартин Скорсезе, Стивън Спилбърг, Хилъри Суонк и др.