Премиерни заглавия по bTV Cinema и през май

Гледайте "Агата Кристи: Живот в картини”, "Дъждът на Лана”, "Речен свят”, "Жената от водата” и минисериала "Ледове”

Реклама

През май bTV Cinema отново ще предложи на зрителите си премиерни за България заглавия. Първият ексклузивен канал за филми и сериали ще даде възможност на телеманиаците да видят първи в родния ефир документалния "Агата Кристи: Живот в картини”, драмата "Дъждът на Лана”, фантастичния минисериал "Речен свят”, фантастичния трилър "Жената от водата” и минисериала "Ледове”.

Премиерите за българския ефир по bTV Cinema стартират на 1 май в 16:00 часа с документалния филм "Агата Кристи: Живот в картини”. Той проследява  различни случки от живота на известната авторка на мистерии. Историята е разказана в ретроспекция през погледа на Кристи през два коренно различни периода от живота й – единият по време на сесиите с нейния психиатър след публично известното й 11-дневно изчезване през 1926 г., а вторият – по време на рекапитулацията, която прави, докато дава интервюта на различни журналисти по повод 10-ата годишнина от старта на постановката й "Капан за мишки” в Уест Енд.

Кристи е имала свободно и отворено детство, помрачено от смъртта на баща й. Като сестра доброволец, тя среща първия си съпруг - Арчи Кристи. Голяма част от филма е отделена на изчезването й през 1926 година, което следва молбата на мъжа й за развод, което би му позволило да се ожени за жената, с която има връзка. Нейният психиатър заключва, че тя е била в състояние на импулсивно скитничество и загубата й на памет е била действителна.  

На 10 май от 23:00 часа зрителите на bTV Cinema ще гледат премиерното за България заглавие "Дъждът на Лана" с участието на популярният в Холивуд български актьор Николай Стоилов, който се спряга за следващия Джеймс Бонд. Това е драматичната историята на брат и сестра, които бягат от разкъсваните от войни Балкани. Криейки се в един контейнер, те достигат до Америка и се опитват да оцелеят по улиците на Чикаго. Дарко обаче е потопен в сенчестия свят на престъпност и насилие, а Лана трябва да се подаде на исканията му да проституира, за да оцелеят. Тя все още има надежда за постигане на щастлив живот и бягство от тъмнината, но ще успее ли да се пребори за него?

На 16 и 17 май от 21:00 часа bTV Cinema ще излъчи премиерния за България фантастичен минисериал "Речен свят". Известният изследовател, дипломат, войник и поет Сър Ричард Франсис Бъртън се събужда в изцяло непознат нов свят. Воден от своето любопитство да разбере къде е попаднал, той ще се впусне в пътешествие, което надхвърля приключението и опасността. Бъртън е съживен заедно с всеки "жител” на историята на Земята в една идилична долина, известна като Речен свят. В този странен отвъден микрокосмос се срещат Жана Д’Арк, Шекспир, Наполеон и Хитлер, а Бъртън може да се сприятели с прекрасен Алис Харгрийвс. Огледалото вдъхновение на Луис Карол - Алиса, е новият спътник  на Бъртън, който му помага да разбере къде са, защо са тук и към какъв непознат край духат речните ветрове. Има само един начин да разберат…

На 29 май от 23:00 часа фантастичната мистерия "Жената от водата" ще завладее ефира на bTV Cinema. Управителят на жилищна сграда Кливланд Хийп (Пол Джамати) се опитва да изчезне тихомълком сред изгорелите крушки и счупени уреди в един апартамент в комплекса „Заливчето”. Но в нощта, която променя неговия живот, Кливланд намира загадъчна млада жена на име Стори (Брайс Далас Хауърд), която обитава коридорите под басейна на зданието. Кливланд открива, че Стори всъщност е същество, подобно на нимфа от приказките за лека нощ, преследвана от порочни създания, решили да й попречат да осъществи пътуването от нашия свят към нейния. Уникалните способности на Стори разкриват скритите сили на квартирантите на Кливланд, чиито съдби са свързани с нея самата. Те трябва да обединят усилията си, за да дешифрират серия кодове, които са пътя към нейната свобода. С времето, възможността Стори да се завърне става все по-малка, а съквартирантите излагат собствения си живот на огромен риск, за да й помогнат. Кливланд ще трябва да се изправи срещу демоните, които са го проследили до „Заливчето”, а останалите трябва да овладеят специалните сили, които Стори разкрива у тях самите, за да успеят в приключението, което може да спаси нейния свят..., а и техния.  

В последните дни на май - на 30 и 31 май от 21:00ч. зрителите на bTV Cinema ще гледат фантастичния минисериал "Ледове". Годината е 2020. Откритията за околната среда на учения проф. Том Арчър сочат, че пробиването на ледниците в Гренланидия от енергийната корпорация Хало, предизвикват тяхното топене. Предупрежденията на Арчър са игнорирани, затова той потегля към Арктика, за да открие неоспорими доказателства за тезата си. При пристигането си той осъзнава, че човечеството е изправено пред незабавна заплаха и се връща, за да спаси семейството си. Ледникът се разпада и води до унищожителни последствия - появяват се невиждани метеорологични условия, които поставят света пред температури с рязък спад.