Седмица на драматичното кино по bTV Cinema!

Всяка вечер от 20:00 часа в седмицата от 18 до 24 октомври

Реклама

В понеделник филмовият канал ще излъчи драмата "Братята Нютън”, която проследява историята на четирима братя, превърнали се в най-прочутите банкови обирджии в началото на миналия век. Освен с вълнуващия си сюжет филмът се отличава и с изключително силно актьорско присъствие - Итън Хоук, Джулиана Маргулис, Матю Макконъхи, Скийт Улрих.

Сандра Бълок е звездата в "Надежда за обич”, който ще видим във вторник. Нейната героиня Бърди ще трябва да преживее предателството на съпруга й и най-добрата й приятелка и да намери отново път към щастието. Филмът е режисиран от популярния актьор Форест Уитейкър ("Нашата семейна сватба”, "Кървав спорт”).

Съвременната интерпретация на приказката за "Джак и бобеното зърно" ще покаже bTV Cinema в сряда и четвъртък в двете части на едноименния филм. Историята е пресъздадена от режисьора Брайън Хенсън, а в ролите ще се превъплътят актьорите Ванеса Редгрейв, Дарил Хана, Матю Модайн, Мия Сара, Джон Войт Ричард Атънбъроу, Бил Барета.

В петъчната вечер ще видим сексапилната Джесика Алба в ролята на млад хореограф в "Хъни”. От обикновено момиче, което се бори за оцеляване, тя ще се превърне в ярка звезда в големия свят на шоубизнеса. Изкушенията по пътя към славата са много, но тя ще успее да им устои. В "Хъни” участва и американската рап певица Миси Елиът.

В събота българската си премиера ще направи разтърсващата драма "Червен прах”. Филмът разказва историята на Алекс Мпондо, чернокож южноафрикански политик, който е бил измъчван по време на апартейда. Хилъри Суонк ще влезе в ролята на негов адвокат в тежък и дълъг съдебен процес, по време на който ще бъдат разкрити шокиращи тайни. Лентата е режисирана от Том Хупър.  

Седмицата на драматичното кино ще приключи с впечатляващия исторически епос "Смело сърце”, който bTV Cinema ще излъчи в неделя. Филмът отдава почит на естествената човешка жажда за свобода и на способността на един героичен мъж да осъществи същинска революция. Режисьор на "Смело сърце” е Мел Гибсън, който изпълнява и главната роля в продукцията. Създаден в традицията на "Спартак” на Стенли Кубрик, "Смело сърце” напълно заслужава многото си “Оскар”-и и достойно зае мястото си сред класическите филмови военни спектакли.