Вълнуващи кино вечери с премиерите по bTV Cinema през декември

Топ премиерни заглавия, касови хитове и тематични вечери очакват зрителите на филмовия канал и през декември

Реклама

Стартът на ударния премиерен маратон ще бъде даден на 5 декември (понеделник) от 21:00 ч. с музикалната комедия „Вчера си е за вчера“ („Yesterday“, 2019 г.). Филмът разказва за Джак Малик – млад певец и композитор от малък крайморски град, който осъзнава, че е единственият човек на Земята, помнещ съществуването на Бийтълс. В този алтернативен свят великите „The Beatles“ не съществуват... но има музика, мечти, приятелство и дълъг път към голямата любов. Джак бързо се превръща в суперзвезда, изпълнявайки парчетата на най-великата група на всички времена пред публиката, която ги чува за пръв път. Около него се разгаря истинска истерия, но дали славата няма да му изиграе лоша шега?

В седмицата от 12 до 18 декември bTV Cinema ще отбележи 55-годишнината на Джейми Фокс с тематична седмица с едни от най-добрите му филми. На 12 декември (понеделник) от 21:00 ч. почитателите му ще могат да гледат премиерно за българския ефир един от последните шедьоври с негово участие – биографичната драма „Милост“ („Just Mercy“, 2019 г.), проследяваща завладяващата история на младия адвокат Браян Стивънсън (Майкъл Б. Джордан) и неговата борба за правосъдие и равноправие в САЩ. Филмът се основава на процеса на осъдения на смърт затворник Уолтър Макмилиън (Джейми Фокс), за чието освобождаване Стивънсън се бори през 1990-1993 г.

На 19 декември (понеделник) от 21:00 ч. следва телевизионната премиера за България на култовата комедия „Хотел Белград“ („Hotel Belgrade“, 2020 г.). В центъра на историята е сърбинът Паша – веселяк, разбивач на женски сърца и управител на петзвезден хотел в Белград. Той живее безгрижно, докато един ден случайно не разваля сделка за милиони на най-големия сръбски мафиот, който го принуждава да се ожени за откачената му дъщеря, за да изкупи прегрешението си. Всичко се обръща с краката нагоре, когато Паша неочаквано среща Даша – старата си руска любов, с която са се разделили преди четири години.

Сред премиерните касови заглавия, които bTV Cinema ще представи през декември, е и приключенският екшън „Жената чудо 1984“ („Wonder Woman 1984“, 2020 г.), който ще бъде излъчен на 26 декември от 21:00 ч. В своята нова мисия, чието действие се развива по време на Студената война, принцесата на Амазонките Диана ще трябва да събере цялата си мъдрост, сила и смелост, за да спаси човечеството от нови врагове – Макс Лорд и супер-злодейката Гепарда. Гал Гадот е отново в коронната си роля, а Крис Пайн се завръща като Стив Тревър, който все пак някак си е успял да оцелее.

На 24 декември (събота) от 23:30 ч. в рубриката Cinema X филмовият канал на bTV Media Group ще изненада зрителите с премиера на новата версия на най-емблематичния коледен хорър филм – „Черна Коледа“ („Black Christmas“, 2019 г.). В най-празничния месец от годината предстоят и вълнуващи кино вечери с поредиците „Транспортер“, „Шефове гадняри“, „Нощ в музея“, „Шерлок Холмс“ и др.