Реклама

За осма поредна година bTV Cinema представя „Месец на Оскарите”. От 3 февруари, всяка вечер от 21:00 ч., филмовият канал на bTV Media Group ще излъчва продукции, удостоени или номинирани за „Оскар”. В програмата са заглавия с над 100 спечелени статуетки и над 160 номинации. Девет са премиерите за българския тв ефир.

Първата седмица започва ударно с три топ премиери в три поредни дни. Това са фантастичният трилър  „Ex Ma china: Бог от машината“ (Ex Machina) на 4 февруари, хитовата романтична драма „Петдесет нюанса сиво“ (Fifty Shades of Grey) – на 5 февруари, и семейната анимация „Кутийковците“ (The Boxtrolls) – на 6 февруари.

Следващите три седмици обещават не по-малко вълнуващи премиери всеки понеделник и вторник, заедно с още оскарови ленти в останалите дни.

На 11 и 12 февруари bTV Cinema  ще даде възможност на своите зрители за първи път в тв ефир да се насладят на актьора с чудовищен талант Еди Редмейн в две силни биографични роли – като астрофизика Стивън Хокинг в „Теорията на всичко“ (The Theory of Everything) и като една от първите трансджендър жени в „Момичето от Дания“ (The Danish Girl).

Премиерите в „Месец на Оскарите” продължават на 18 февруари с военната драма „Несломен“ (Unbroken), на 19 февруари – „Юношество“ (Boyhood) с Итън Хоук и Патриша Аркет, на 25 февруари – „Стив Джобс“ (Steve Jobs) с Майкъл Фасбендер и Кейт Уинслет, следван на 26 февруари от друга биографична драма, но музикална  – „Директно от Комптън“ (Straight Outta Compton).

Специален календар на филмите от 21:00 ч. и актуални Оскар-новини има на обновения сайт Oskarite.btv.bg.