Да помогнем на Доротея да пребори рака!

Младата жена се нуждае от средства за лечение в турска клиника

Реклама

Преди 2 години Доротея Костова от София e оперирана от рак на гърдата. Провежда пълен курс химио и лъчетерапия, но за съжаление развива метастази и отново започва химиотерапия. Доротея продължава терапията и в момента, но състоянието й се влошава.

В Анадолу Медикъл Център (Турция) изготвят план за лечение с таблеткова химиотерапия за 3 месеца. Необходимата сума за целия период е 9 775 евро.

На 08.01.2014 Доротея подава заявление за финансиране на лечението в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Тъй като лечението ще се провежда в страна извън ЕС, НЗОК прехвърля преписката на Комисията за лечение в чужбина (КЛЧ).

На 20.02.2014 КЛЧ изпраща документите за становище на доц. Калев. След тази дата няма движение по заявлението, което е причина Доротея да стартира дарителска кампания за сумата от 9 775 евро.

От клиниката се съгласяват на поетапно заплащане, като първият етап ще струва 6 000 лева – тази сума е настоящата цел на Дори, това е сумата, от която тя се нуждае, за да замине и започне час по-скоро лечението.

Ако искате и имате възможност да помогнете на Доротея, можете да го направите на следните дарителски банкови сметки:

Титуляр: Доротея Венциславова Костова

БАНКА ДСК
BIC STSABGSF
IBAN BG 20STSA93000021276680 (в евро)
IBAN BG 28STSA93000021383430 (в лева)

Можете да дарите и със sms с текст на латиница DMS DORI на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и Mtel), За абонати по договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лев. За потребители на предплатени услуги цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС. За реален акт на дарение се счита плащането на дарителските sms към мобилните оператори, а не тяхното изпращане.

Можете да следите състоянието на Дори в групата й във Facebook.