Да помогнем на Славянка!

Младото момиче се нуждае от средства за операция в Москва, за да се изправи на крака

Реклама

Славянка Тонева е на 19 години, все още не завършила Математическа гимназия „Константин Величков”  гр.Пазарджик. 

На 12 март 2014 година тя и нейни съученички претърпяват пътен инцидент на пътя Радилово-Пазарджик. Единствена Славянка от всички пътници е в тежко състояние. Тя има 9 счупени прешлена на гръбначния стълб и се нуждае от животоспасяваща операция на стойност над 6 000 лева, за която bTV информира преди близо година.

Впоследствие сумата е събрана от благодарение на съученици и благодетели и Славянка си възвръща чувствителността в раменете. Следва обаче втора операция за укрепване на шията, направена на 6 юни 2014 година, която за щастие е успешна. Сумата, нужна за операцията, е на стойност над 8 000 лева, отново събрана от дарители и съученици. И отново: трета операция във ВМА-София. А след това...

След последната операция идва най-тежкият момент за младото момиче и нейното семейство. Славянка е изписана от ВМА през август 2014г. напълно неподвижна от шията надолу. Нито една болница не приема Славянка с оправданието, че "няма какво повече да се направи".

Семейството на младото момиче се грижи за нея вкъщи. Всеки ден домът на семейство Тоневи се посещава от рехабилитатор, на когото семейството плаща по 20 лева всеки ден. Родителите на Славянка са закупило специално легло, аспирации и всичко необходимо за лечението на 19-годишното момиче, но това, от което тя има нужда, за да се изправи на крака, е трансплантация на костен мозък и стволови клетки. Тази операция може да бъде извършена в клиника в Москва и ще струва 40 000 лева, а след нея на Славянка предстоят още осем интервенции, всяка на стойност 8 000 евро. След операцията Славянка ще има нужда и от рехабилитация в продължение на години. Крайната сума, необходима за лечението на Славянка Тонева, е приблизително 200 000 лева. Семейството, близките, приятелите и съгражданите на Славянка вярват, че тази сума може да бъде събрана от добри хора, за да може младото момиче да се възстанови.

Ако искате и имате възможност да помогнете на Славянка, можете да го направите на следната банкова сметка:
Банкова сметка: IBAN BG81PIRB73881604830099
Славянка Георгиева Тонева
PIRAEUS BANK