Гого от "Тоника" се нуждае от помощта ви

Певецът страда от рядка болест и за поредната интервенция - присаждане на стволови клетки, му трябват 50 хил. лв.

Реклама

Тежко заболяване е покосило любимия изпълнител на поколения българи Гого от "Тоника". Хиляди подкрепиха Гого, който вчера призна, че страда от рядка и нелечима болест. Латералната амиотрофична склероза е неврологично заболяване, при което се развива прогресивна мускулна атрофия.

Гого вече е преминал през поредица от консултации, прегледи и лечения, които не са успели да забавят развитието на болестта. Единственото, което певецът не е опитвал, е присаждане на стволови клетки. Клиника в Москва е готова да извърши интервенцията срещу 50 хиляди лева.

Един от най-емблематичните гласове на българската поп музика надви мъжката си гордост и отчаян се помоли за помощ чрез писмо към всички благодетелни хора.

Инициативен комитет в Бургас и общината в града вече подкрепиха певеца и ще дарят 25 хиляди лева. Другата седмица в Бургаската опера колеги на Гого ще пеят в негова подкрепа. Благотворителният концерт в Операта ще бъде на 20 април и в него ще се включат Кристина Димитрова, Орлин Горанов, дует "Шик" и колегите на Гого от "Тоника", пише в специално създадената група във Фейсбук.

На 26-ти април концерт ще има и в София. Mинистърът на културата Вежди Рашидов е съдействал НДК да предостави Зала 1 безплатно.

Само за един ден над 17 000 души подкрепиха Гого във фейсбук.

Пълният текст на писмото на Гого:

Уважаеми приятели,

Ще ви спестя всякакви предисловия и обяснения и ще го кажа направо: Боледувам от рядка и за съжаление нелечима болест с неизяснен произход и фатален край.

След като за една година опитах всички възможности у нас, единствената вероятна алтернатива остана присаждане на стволови клетки. Засега съгласие за тази интервенция съм получил само от Москва на цена 50 хил. лв. Тази сума не е по възможностите на моето семейство и затова ви моля за помощ.

Ако нямате възможност, изпратете това писмо по факс или до тези, които смятате, че могат да помогнат. Надявам се разбирате, че съм прибягнал до тази крайна за ме мярка, защото всеки ден е от значение.

Банковата сметка е BG73 UNCR 7630 1059 6950 20 , а телефонът 0889 38 00 30

Благодаря ви и нека Бог ви благослови!

Гого