Малкият Елисей е на път да прогледне, чака го втора операция

За да продължи лечението му, са необходими още 4000 евро

Реклама

Преди време ви разказахме историята на малкия Елисей, който не вижда. Той страда от отлепване на ретината.

Благодарение на вашата помощ и на още много усилия от страна на семейството, парите за операцията на Елисей в Русия бяха събрани. И резултатът е налице.

„Усещам светлината, ама усещам прашинки в очичките”, споделя незрящото дете.

Баща му Дафин Иванов обяснява, че има напредък, но е необходима нова операция. Тя е насрочена за 20 април. „Обаче задължително трябва да ходим на втората операция. Докторът каза, че лечението е дълго, може и да се наложи трета операция”, допълва още Дафин.

Сега дясното око на Елисей е претърпяло голяма операция, а лявото - малка. При втората процедура ще е обратното. А дали ще се наложи и трета, зависи от развитието на детето. Родителите на Елисей вярват на руския лекар, д-р Мулдашев. Защото там, в клиниката в Москва, с очите си са видели хора, които проглеждат.

„Надяваме се един ден да се оправи и той така, като сестричката си. Да бъде нормално детенце. Да ходи на училище, да тича...нали маминко?”, пита с надежда майката на Елисей, Росица Петрова.

А за да бъде като другите деца, на Елисей са му необходими още 4 000 евро, които са непосилни за семейството. И докато родителите му продължават да пишат до институциите, само 8 хиляди SMS-а са достатъчни, за да помогнем на малкото момче да вижда.

Желаещите да помогнат, могат да използват следните координати:

Чрез sms: текст DMS ELISEI, на номер 17 777

Телефон за контакти: 0899 464 904 - Дафин Иванов

IBAN: BG88 CECB 9790 10B3 5704 00