Антиоксидантната сила на билковите добавки: какво трябва да знаем?

Някои лечебни растения се отличават с мощна антиоксидантна сила

Реклама

Някои лечебни растения се отличават с мощна антиоксидантна сила, която се дължи на специфични фитохимикали в състава им. Тези фитохимикали осигуряват широк спектър здравни ползи, включително защита на клетките и ДНК от увреждане, забавяне процесите на стареене, увеличаване продължителността на живота.

Портфолиото на Ревита предлага огромно разнообразие от натурални растителни екстракти с мощни антиоксидантни свойства. Съдържащите се в тях фитохимикали притежават висока ORAC стойност – това е капацитетът им на поглъщане на свободни радикали. Попадайки в организма, тези антиоксидантни съединения „обезвреждат“ вредните кислородосъдържащи молекули, потискат процесите на окисление и спомагат за укрепване на клетките.

Най-ценните фитохимикали и в кои билки се съдържат

Фитохимикалите съществуват в различни форми, като полифенолите и каротеноидите са най-големите групи антиоксидантни съединения. Те изпълняват различни функции и се произвеждат от растенията с цел защита на растителните клетки от окислителни увреждания. Примери за полифеноли са катехините в зеления чай, капсаициноидите в лютивия червен пипер, ресвератролът в люспите на червеното грозде и др. Каротеноидите включват ликопена в доматите, лутеина в цветовете на невена, бета-каротина в морковите и др.

За какво помагат

Антиоксидантните съединения са особено полезни при сърдечносъдови, метаболитни и неврологични нарушения, проблеми със зрението, отслабен имунитет. Билковите продукти на Ревита, осигуряващи полифеноли и каротеноиди, могат както да облекчат симптомите на дадено състояние, така и да повлияят на причинителите за появата му.

Така например, лутеинът, съдържащ се в много от билковите добавки на Ревита, е мощно средство за борба с оксидативния стрес. Той функционира като светлинен филтър, предпазващ макулата и ретината от ултравиолетовите слънчеви лъчи и от синята светлина, излъчвана от екраните на различни електронни устройства. Посредством тази защита, лутеин намалява риска от макулна дегенерация и други очни заболявания.

Продуктите със зелен чай на Ревита осигуряващи катехини, подпомагат детоксикацията на организма, подобряването на имунитета, подмладяването на кожата.

Ресвератролът в продуктите на Ревита е мощен кардиопротектор в подкрепа на здравословния начин на живот. Известно е, че този полифенол спомага за понижаване нивата на холестерола и триглицеридите, подобряване на сърдечното здраве и укрепване на клетките.

Ревита

Общи ползи от антиоксидантите на Ревита:

  • потискат възпалението;
  • укрепват имунитета;
  • поддържат здравето на нервната и сърдечносъдовата система;
  • подпомагат зрителната функция;
  • поддържат свежия вид на кожата.

Ревита предлага и витамини и минерали с антиоксидантна активност – аскорбинова киселина, селен и др. За да разберете кои от тях се комбинират с фитохимикали и при какви състояния са полезни тези комбинации, изпратете запитване чрез формата за безплатна онлайн консултация с лекар!

.