Рафаел Новоа: Надявам се някой ден да срещна жена, която да обичам цял живот!

Реклама

Колумбиецът Рафаел Новоа изпълнява главната мъжка роля в теленовелата "Чиста кръв". Актьорът даде ексклузивно интервю за btv.bg пред Деница Томова.

Рафаел, от много време не сме чували нищо за теб. Наскоро прочетохме, че си се разделил с приятелката си и си сам. Вярно ли е това?
Да, вярно е. Знаеш ли, в Колумбия непрекъснато ме питат нямам ли нова приятелка. Направо е побъркващо! Медиите не искат да ме оставят на мира. Ако изляза с някоя жена, веднага се посипват въпроси от рода на: "Това ли е новата ти любов?". Не зная защо всички искат да ми намерят приятелка. Чувствам се прекрасно в момента, спокоен съм и не търся нова любов.

Може би те питат, защото хората проявяват любопитство към личния ти живот...
Честно да ти призная, вече съм малко отегчен от любопитството на хората относно личния ми живот. Едва наскоро приключиха снимките на "Чиста кръв" и съм много изморен. Не съм се спрял на едно място. Дори не мога да видя приятелите си от работни ангажименти и интервюта.

С какво се занимаваш в момента? Във ваканция ли си?
Не. Подготвям се за новата си роля в игралния филм "Покер". Снимките са предвидени за началото на месец май. Проектът е добър, с много млади и талантливи хора. От доста време имам желание да се снимам в киното, но търсех идеен сценарий. Този проект е много добре планиран. В Колумбия е трудно да се прави кино, но понякога се появяват много интересни игрални филми.

Разбрахме, че имаш желание да посетиш Европа в скоро време. Така ли е?
Имам предложение за пътуване до Испания, където също се излъчва теленовелата "Чиста кръв".

Смяташ ли да се снимаш отново в сериал в близко бъдеще?
Истината е, че рядко се появяват такива изключителни възможности, каквата ми беше предоставена с "Чиста кръв". Сериалът беше много успешен във всяко отношение. Не е лесно да се повтори подобен успех. Затова смятам да си дам малко време, преди да подбера следващия си проект в телевизията.

Винаги ли си мечтал да станеш актьор?
Да. Актьорското майсторство е било неизменна част от моите планове. Въпреки че завърших "Финанси" в Университета, един ден реших да се посветя на истинската си страст.

Какво те накара да приемеш ролята на Едуардо в "Чиста кръв"?
Още първия път, когато прочетох сценария, се почувствах в свои води. Едуардо Монтенегро ми допадна, хареса ми начинът му на мислене, на реагиране, на усещане. А всичките тези неща са фундаментални при изграждането на един образ. Като цяло аз съм на мнение, че понякога главните роли могат да са много отегчителни. Но в случая с Едуардо не е така. Той е различен, защото е смесица от положителни и отрицателни страни. По-скоро е герой от плът и кръв, а не е перфектен, каквито са повечето главни герои. Всички знаем, че в живота идеални хора няма. За мен Едуардо е най-добрата роля в кариерата ми досега.

Колко време продължиха снимките на тази теленовела?
Девет месеца. Целта не беше да направим набързо сериал за три-четири месеца, а да наблегнем на качеството на продукцията.

Би ли участвал в театрална постановка?
Разбира се! Обичам предизвикателствата. Но най-важното е да подбирам внимателно предложенията. Когато избирам ролите си, се старая да усетя творчески импулс. Не е важно да участвам в нещо само заради самото участие.

Какви са положителните и отрицателните страни на славата?
Страхотно е, когато усетиш, че хората се възхищават от твоята работа. От друга страна обаче, аз съм обикновен човек като всички останали. Понякога се нуждая от спокойствие, от уединение. За съжаление не всички почитатели разбират това. Понякога жените са неудържими. Не знаете само какви неща ми казват, когато ме спират по улицата! Изчервявам ме само като си помисля какви предложения съм получавал!

А приемал ли си някое от тези предложения?
Не (смее се).

Занимаваш ли се с нещо друго освен актьорството?
Преди седем месеца открих свой ресторант. Засега нещата вървят много добре.

Мечтаеш ли за свое семейство?
Надявам се някой ден да срещна жена, която да обичам цял живот и с която да се чувствам истински щастлив. Но нямам никакво намерение да се женя. Истината е, че не вярвам в брачния съюз чрез документи.