Реклама

Нови образи, стари и незабравими вражди, зли планове и все по-малко истински герои остават във втория сезон на „Хрониките на Шанара“. Премиерните епизоди започват на 6 януари и ще се излъчват всяка събота от 20:00 ч. по bTV.

Сезон 2 е създаден основно по „Камъните на елфите“,  втори роман от поредицата „Хрониките на Шанара“. Има обаче и има истории от другите  романи в поредицата, както и допълнения от първия сезон, измислени от продуцентите.

В „Хрониките на Шанара 2“ участват трима актьори от „Властелинът на пръстените“ и „Хобитът“.  Джон-Райс Дейвис (крал Евентин Елеседил)  е познат като Гимли от „Властелинът на пръстените“, а Ману Бенет е Азог от „Хобитът“.  Джед Брофи (Дагда Мор) играе оркът, изхвърлил Арагорн от скалата във „Властелинът на пръстените: Двете кули“.

Всъщност, една от най-успешните книги и филми в историята – „Властелинът на пръстените“, е бил най-голямото вдъхновение и за Тери Брукс, написал романите „Хрониките на Шанара“.

Вижте още кадри от сериала ТУК.

Освен актьори и вдъхновение, „Хрониките на Шанара“ дели и снимачно място с „Властелинът на пръстените“. И двете са снимани в Нова Зеландия, но в различни части на държавата и различни студия.

Друга любопитна подробност е, че „Оръжието“, показано на Еретрия в сериала, когато за първи път я развеждат в Утопия, е Смит и Уесън, модел 29 Магнум. Същото оръжие е използвано от Клинт Истууд в най-емблематичната му роля – инспектор Хари Капахан в „Мръсния Хари“.

Актьори от „Хрониките на Шанара“ са познати и от други сериали, излъчвани в каналите на bTV Media Group:  Остин Бътлър и Ману Бенет – „Стрелата“, Бътлър – „Дневниците на Кари“,  а Малез Джоу – „Светкавицата“ и „Дневниците на вампира“.

Герои