„Без багаж“ се завръща тази неделя по bTV и е първото българско предаване, закупено от BBC

Нови епизоди с близки, далечни и много далечни дестинации по широкия свят очакват зрителите на bTV от тази неделя

Реклама

От 11 септември (неделя) в новите епизоди на документалната тревъл поредица „Без багаж“ всяка неделя от 13:30 ч. зрителите на bTV ще могат да отскочат до малко познати диви и етно кътчета в Сърбия и Кипър, да прелетят океана, за да стигнат до високите Анди и Амазонската джунгла на Еквадор, да видят отблизо Панамския канал, да научат как се прави бира от банани от народа Банянколе в Уганда, да преследват диви шимпанзета и да отплават на романтично пътешествие около Северните Споради на Гърция. 

„Без багаж“ е единственото българско предаване, което се излъчва по едни от най-големите телевизионни канали на четири континента. Епизодите са гледани от над милиард зрители по света, а големият успех на продукцията тази година е сделката с BBC. Телевизионният гигант закупи 52 серии от тревъл поредицата, които освен на английски, ще се излъчват и на арабски и френски език. 

Селекции от епизоди вървят и по най-гледаните телевизионни канали в Испания, Гърция, Бразилия, Китай и много други. „Без багаж“ е първата българска телевизионна продукция, която е разпространена толкова мащабно в цял свят, като е обявена за най-гледаната европейска тревъл-документална програма. 

„Пътуването за мен е мисия. Радвам се, че мога да споделям това, което откривам за себе си, със зрителите на bTV. Пътешествията са моето вдъхновение. Те са източник на идеи за филмите ми и прототипи на героите в приключенските книги, които пиша. Но са и огромна отговорност – защо отиваш, какво ще занесеш със себе си, какво ще оставиш, какво ще донесеш обратно. И това се отнася не само до материалния аспект на „нося”, но най-вече на моралния, на духовния, на толерантността и човечността. Пътуването трябва да е с отговорност към природата и хората”, споделя Биляна Траянова – автор и продуцент на „Без багаж“. 

„Без багаж“ не само ще ви накара да мечтаете, но и ще ви покаже как да се впуснете в едни от най-щурите пътешествия, които можете да си представите…

Тагове: без багаж