Петя Дикова: Никога не моля звездите за автограф

Реклама

Часове преди да влезе в студиото за старта на новия сезон на COOL…T Петя Дикова застана от другата страна на микрофона пред в-к „Труд”. Ето какво сподели водещата на предаването за времето пред телевизионните камери, незабравимите интервюта и репортажи, отношенията и със звездите и най-близките й хора.

Телевизионната кариера на Петя Дикова започва от БНТ, когато тя е едва 14-годишна. „Богдан Томов, на когото ще съм вечно задължена, се обади вкъщи да каже, че има кастинг за водещи на ново музикално предаване. По-късно „Меломания” се превърна в първото подобно модерно предаване у нас. Продуценти бяха емблематичните Лили Вучкова и Любо Кънчев. От тях научих много, както и сега научавам в bTV. Затова се чувствам като човек, за когото е повече от естествено да бъде в телевизията. Напоследък видяхме как бизнесът допусна „наводняване” с много случайни лица. Публиката, а може би и времето отсяват кои да останат и кои не.”

Водещата си спомня с усмивка и първото предаване на COOL…T. „С Емо Дилчев се смеехме през целия ден, бяхме много спокойни. Първите ни гости бяха и наши приятели – Силвия Кацарова и Наско Пенев от Б.Т.Р. Тогава за първи път в историята на телевизията баща (бел. ред. – Сашо Диков) и дъщеря застанаха един срещу друг по едно и също време в двете най-големи телевизии. Имам лекото усещане, че написахме една малка страница история тогава. Както и 5 години по-рано, когато с мама бяхме първите майка и дъщеря, играли на голяма сцена на Народния театър.

Благодаря на Емо, че през всичките тези години запази несравнимото си чувство за хумор и безпогрешния си усет за рейтингови теми. Но още повече му благодаря, че след всичките му пътувания тази година в страната и чужбина пак се връща в 7-а монтажна.

Всъщност, като погледнах първото предаване, сега се сещам колко прически и различни размери съм сменила през годините. Ето и сега съм с лилави краища. Дано да се харесат.”

Лейди Гага, Брус Уилис, Робърт де Ниро, Арнолд Шварценегер, Силвестър Сталоун, Стивън Тайлър и Майкъл Бубле са само част от звездите, с които Петя е срещала зрителите на bTV.

„Никога няма да забравя прегръдката на Ерос Рамацоти, който след интервюто и при изключени камери (както, уви, става обикновено) ме щипна лекичко и каза: „О, ти тренираш.” Разбира се, беше много галантно и както отива на всеки уважаващ себе си италианец. А и да не забравяме, че новата му жена е по-малка дори и от мен… Изключителен певец и изключително забавен събеседник”, откровена е водещата.

Без да дава съвети, тя споделя за срещите си със звездите: „Най-важното е да си добре подготвен – да си чел много за човека, с когото ще се виждаш. И да не изпадаш в слабостите на фенството и да молиш за снимка или автограф, а да се държиш професионално.”

Петя определя себе си като човек, който поддържа форма с шоколад и с мях и не е подвластен на стремежа да носи XS. „От малка ме пращаха на летни училища в Англия и се запознах с всички вредни храни. За мой късмет после открих, че момчетата предпочитат форми като бутилка „Кока-Кола“ или „La guitarra“, както им казват. Радвам се, че съм от тях.”

С какво друго би се занимавала, ако реши да смени журналистиката, кои са нейните съветници в личен и професионален план и ядосвала ли се е някога на брат си Ангел Караньотов? Отговорите на тези и други въпроси може да намерите тук.