Петя Щифлер: Мисля, че мъж ще спечели "Lord of The Chefs"

Едно искрено и мило интервю с една от отпадналите участнички в първото българско кулинарно шоу

Реклама

Готвач, детски учител, ловец и изкусителен танцьор на ориенталски танци. Всичко това е Петя Щифлер. Един от най-лъчезарните състезатели в "Lord of The Chefs", който напусна надпреварата с гордо вдигната глава. Вижте какво сподели тя:

- По образование си детска учителка. Практикувала ли си някога тази професия? Ако да, разкажи ни някоя забавна случка свързана с нея.
-  В малкото време, през което съм практикувала, имах много приятелски взаимоотношения с децата. Често ме питаха дали не бих могла да им преподавам и в училище.

- Как замина за Швейцария?
-  Като се омъжих за съпруга ми.

- Какво най-много ти харесва там?
-  Демокрацията, редът и чистотата.

- Липсва ли ти България? И ако да, какво най-много ти липсва от нея?
-  Липсват ми сиренето, доматите и корите за баница. И освободените човешки взаимоотношения.

- Членуваш в Ловно-рибарския съюз. Рибар или ловец си?
-  Ловец.

- Как се запали по този доста мъжки спорт?
-  Хареса ми покрай моя съпруг и приятелите ни.

- Кой е най-големият ти трофей, с който се гордееш?
-  Аз отскоро съм ловец, но вече имам пушка, а останалото ще видим, като започне ловният сезон.

- Смяташ ли, че журито беше честно в критиката си към теб?
-  С журито е като при съдийте във футбола – винаги мненията са различни.

- Съжаляваш ли, че напусна предаването?
-  Да. Искаше ми се да покажа, че със знанията и уменията си можех още да се състезавам с професионалните готвачи.

- Кой смяташ, че ще спечели състезанието?
-  Иска ми се да е жена, но мисля, че ще спечели мъж.

- Коя е любимата ти вещ, без която не можеш?
-  Фотоапаратът. Обичам да запечатвам специалните моменти от живота ми. Според мен снимките са най-хубавият спомен.

- Издала си книга, която се казва "111 рецепти около света". Кога разбра, че готвенето е твоята съдба?
-  Имам чувството, че подсъзнателно винаги съм го знаела без да го осъзнавам.

- Каква искаше да станеш, когато пораснеш?
-  Нищо конкретно. Но бях много малка, когато “готвех и сервирах” на махленските деца кебапчета от... кал. Но се сещам една весела случка със сестра ми на село. Мисля, че бяхме 5-6 годишни и дочухме, че за да пееш добре, трябва да се пият сурови яйца. Направихме дупки в 2-3 яйца, насилихме се и ги изпихме, колкото и да беше неприятно това. Изпяхме по нещо и констатацията беше, че промяна в гласовете ни няма и бързо забравихме за бъдещи певчески изяви.

- Кой е по-добър готвач: мъжът или жената?
-  Това е въпрос на дарба, а не на пол.

- С какво най-много се гордееш?
-  С готварската ми книга, която е плод на 3 годишна работа и също така с факта, че всички снимки на ястията съм направила сама.

- Имаш ли мечта, която следваш?
-  Мечтата ми е да спечеля доверието на хората с много вкусни рецепти, лесни за изпълнение, обяснени на чист български език и с продукти намиращи се на родния пазар.

- Каква е тайната на добрия готвач?
-  Старателна и упорита работа и да знае как да подправя (овкусява) ястията.

- Как ще довършиш израза: "На всяка манджа.."
- ... и чалъма.