Петя Щифлер: Мисля, че мъж ще спечели "Lord of The Chefs"
Едно искрено и мило интервю с една от отпадналите участнички в първото българско кулинарно шоу

Готвач, детски учител, ловец и изкусителен танцьор на ориенталски танци. Всичко това е Петя Щифлер. Един от най-лъчезарните състезатели в "Lord of The Chefs", който напусна надпреварата с гордо вдигната глава. Вижте какво сподели тя:
- По образование си детска учителка. Практикувала ли си някога тази професия? Ако да, разкажи ни някоя забавна случка свързана с нея.
- В малкото време, през което съм практикувала, имах много приятелски взаимоотношения с децата. Често ме питаха дали не бих могла да им преподавам и в училище.
- Как замина за Швейцария?
- Като се омъжих за съпруга ми.
- Какво най-много ти харесва там?
- Демокрацията, редът и чистотата.
- Липсва ли ти България? И ако да, какво най-много ти липсва от нея?
- Липсват ми сиренето, доматите и корите за баница. И освободените човешки взаимоотношения.
- Членуваш в Ловно-рибарския съюз. Рибар или ловец си?
- Ловец.
- Как се запали по този доста мъжки спорт?
- Хареса ми покрай моя съпруг и приятелите ни.
- Кой е най-големият ти трофей, с който се гордееш?
- Аз отскоро съм ловец, но вече имам пушка, а останалото ще видим, като започне ловният сезон.
- Смяташ ли, че журито беше честно в критиката си към теб?
- С журито е като при съдийте във футбола – винаги мненията са различни.
- Съжаляваш ли, че напусна предаването?
- Да. Искаше ми се да покажа, че със знанията и уменията си можех още да се състезавам с професионалните готвачи.
- Кой смяташ, че ще спечели състезанието?
- Иска ми се да е жена, но мисля, че ще спечели мъж.
- Коя е любимата ти вещ, без която не можеш?
- Фотоапаратът. Обичам да запечатвам специалните моменти от живота ми. Според мен снимките са най-хубавият спомен.
- Издала си книга, която се казва "111 рецепти около света". Кога разбра, че готвенето е твоята съдба?
- Имам чувството, че подсъзнателно винаги съм го знаела без да го осъзнавам.
- Каква искаше да станеш, когато пораснеш?
- Нищо конкретно. Но бях много малка, когато “готвех и сервирах” на махленските деца кебапчета от... кал. Но се сещам една весела случка със сестра ми на село. Мисля, че бяхме 5-6 годишни и дочухме, че за да пееш добре, трябва да се пият сурови яйца. Направихме дупки в 2-3 яйца, насилихме се и ги изпихме, колкото и да беше неприятно това. Изпяхме по нещо и констатацията беше, че промяна в гласовете ни няма и бързо забравихме за бъдещи певчески изяви.
- Кой е по-добър готвач: мъжът или жената?
- Това е въпрос на дарба, а не на пол.
- С какво най-много се гордееш?
- С готварската ми книга, която е плод на 3 годишна работа и също така с факта, че всички снимки на ястията съм направила сама.
- Имаш ли мечта, която следваш?
- Мечтата ми е да спечеля доверието на хората с много вкусни рецепти, лесни за изпълнение, обяснени на чист български език и с продукти намиращи се на родния пазар.
- Каква е тайната на добрия готвач?
- Старателна и упорита работа и да знае как да подправя (овкусява) ястията.
- Как ще довършиш израза: "На всяка манджа.."
- ... и чалъма.