"Съвети от Кухнята" с сhef Роу: Веган сос с манатарки

За целта chef Роу ще използва продукт за готвене на растителна основа на "Alpro"

"Съвети от Кухнята" с сhef Роу: Веган сос с манатарки

Реклама

Рецепта за веган сос с манатарки:

50 г сушени гъби манатарки

300 мл. продукт за готвене на растителна основа на Alpro

шалот или кромид лук

зехтин

естрагон

див лук

черен пипер

"Искам да ви предложа нещо, което аз сама започнах много да практикувам в моята кухня. Аз обичам много български гъби манатарки. Ето сега например – сушени, защото не сме в сезон. Когато ги рехидратирате и съживявате от суха форма, винаги се поставят във вода. По този начин се съживяват и стават меки. Аз обичам да са на парчета, но вие може да ги нарежете, ако правите супа или пюре. Водата, в която са натопени, не се изхвърля. Купете гъбите от производител, който знае как да ги съхранява, как да се грижи и как да суши гъбите, за да няма мръсотия по тях, защото не може да ги измием. А в същото време тази вода е много ценна".

Гледайте видеото за всички стъпки.