Реклама
Рецепта за веган сос с манатарки:
50 г сушени гъби манатарки
300 мл. продукт за готвене на растителна основа на Alpro
шалот или кромид лук
зехтин
естрагон
див лук
черен пипер
"Искам да ви предложа нещо, което аз сама започнах много да практикувам в моята кухня. Аз обичам много български гъби манатарки. Ето сега например – сушени, защото не сме в сезон. Когато ги рехидратирате и съживявате от суха форма, винаги се поставят във вода. По този начин се съживяват и стават меки. Аз обичам да са на парчета, но вие може да ги нарежете, ако правите супа или пюре. Водата, в която са натопени, не се изхвърля. Купете гъбите от производител, който знае как да ги съхранява, как да се грижи и как да суши гъбите, за да няма мръсотия по тях, защото не може да ги измием. А в същото време тази вода е много ценна".
Гледайте видеото за всички стъпки.