В “Отпечатъци”: Новите родителски роли, вероучението и Лотар Матеус

Психотерапевтът Орлин Тодоров, социологът Кольо Колев и Василена Доткова са сред гостите на предаването

Реклама

Защо децата си играят на “майки и бащи”, а родителите не си играят на “деца”? Защо искаме от децата да мируват, но не ги оставяме на мира? “Отпечатъци” ще търси отговорите на тези и други въпроси, свързани с новите роли при родителството, заедно с психотерапевта Орлин Тодоров, социолога Кольо Колев и Василена Доткова, блогър и автор на книгата “Близо до бебето” - тази неделя, 26 септември, от 10.30 часа по bTV.

Поводите от седмицата са състоялият се в събота форум “Родителство” на зелената платформа “Горичка”, инициативата за “родителски кооперативи”, алтернативни на недостигащите детски градини и настояването на православната ни църква да се въведе задължително вероучение в училище.

Втората тема в предаването е как българската публика прие новината за първия от 44 години чужденец треньор на националния ни отбор по футбол – Лотар Матеус. Защо смятаме, че само “някой отвън” може да ни оправи, а в същото време му се смеем, че първото, което би свършил тук, е да се залюби с българка?

Как живеят и как се адаптират чужденците, работещи в България? И “вагабонтин” ли е Матеус, както писаха германските медии? Отговора зрителите на bTV могат да очакват от Антони Георгиев, главен редактор на “Vagabond” - списанието на английски, което най-добре познава експатовете у нас, и от водещия от Дарик радио Драго Симеонов.