Реклама

Тази седмица в „Помощ 112“ полицейският патрул ще търси изчезнало 6-годишно дете от двора на къща. В четвъртък от 22.30 часа зрителите ще станат свидетели на това как една майка изпада в шок, след като разбира, че детето й го няма, а никой от съседите й не е чул нищо. Полицаите тръгват по следите на детето, които водят към близкия парк. Става ясно, че детето трудно преживява смъртта на баба си, затова е решило да „изпрати“ при нея на небето любимото й куче като го върже с балони. Емоционалното състояние на децата често е един от основните проблеми за съвременните родители. Специалистите съветват родителите да взимат мерки своевременно и да търсят адекватна и навременна помощ за емоционалното им развитие.  

Във втората история, зрителите ще станат свидетели на случка, в която следи от кръв по кола, спряна до жп релси отвеждат полицейския патрул до жена, завързана за тях. Съпругът на жената получава SMS от нейния телефонен номер, с който тя уж го кани да отиде на посоченото място и то малко преди влакът да мине. Оказва се, че зад това деяние стои опит за убийство, провокирана от ревност. „Отмъщение от ревност“ е често срещан мотив за тежки престъпления в световен мащаб. В България годишно над 40 души получават присъда за престъпления, извършени от ревност.

На 29 ноември /петък/ в ефира на bTV зрителите ще станат свидетели и на още два случая – единият е свързан с проституция, а другият - с опит за пласиране на фалшиви пари. Според последните статистически данни от МВР, през 2019г. са се състояли 523 операции по задържане на фалшифицирана валута и подобни случаи не са рядкост.

Тагове: помощ 112