Реклама

В първата седмица на декември зрителите на риалити поредицата „Помощ 112“ ще станат свидетели на разкриването на престъпления, чиито извършители са „най-малко предполагаемите“ заподозрени. С помощта на екипите на полицията ще бъдат разрешени и два много тежки случая на отвличания.

В четвъртък, 5 декември, от 22.30 часа полицейският патрул ще предотврати парична измама, в която семейство пенсионери са на път да останат без спестяванията си, заради врачка. Екипът на полицията пристига в частен имот по сигнал за шумен семеен скандал. Поводът – съпругът разбира, че жена му е дала 2 000лв. на гледачка, която й е обещала да развали черна магия, тегнеща над тяхната внучка. След намесата на полицията се оказва, че зад измамата стои член от семейството на възрастното семейство.  Няма официални данни, колко хора годишно стават жертва на измами от врачки и ясновидци. Хонорарите им могат да варират от 10 до 5000 лв. От стотиците практикуващи гадатели, регистрираните в НАП са едва 80.

Втората история, която екипът на полицията ще разследва е изчезването на 7-годишно дете от площадката за игра. Полицаите разбират от жената, че е разведена с бащата на детето си, а той има ограничителна заповед заради агресивно поведение и случаи на домашно насилие. Не него, обаче, са видели свидетели на деянието. След поредица от бързи действия полицаите локализират извършителя на отвличането и предотвратяват извеждане на детето от страната.    

На 6 декември /петък/ в ефира на bTV зрителите ще станат свидетели и на още два случая – единият отново свързан с измама с неочакван извършител, а другият - с опит за отвличане с цел изнасилване. Според официалната статистика, 11 непълнолетни момичета са станали жертва на изнасилване през изминалата година в България. По-малко от 5% от насилваните намират сили да признаят и да потърсят помощ.

Тагове: помощ 112