Николаос Цитиридис: Колкото повече пот в тренировките, толкова по-малко кръв в битката

Реклама

Каква е формулата за успешна кариера, колко сериозен и старателен трябва да бъде човек през време на своя стаж и професионален път, ще разкаже специалният гост в платформата на Dir.bg “Идеалният кандидат” – водещият на “Шоуто на Николаос Цитиридис” – самият Николаос Цитиридис. Вижте част от интервюто му, а цялото можете да прочетете тук.

Кой е Николаос Цитиридис?

Роден съм на 1-ви февруари 1994-та в Атина, Гърция, но целия съзнателен живот на дете, пубер и пораснал вече пубер минава тук в София, България. Основното ми училище е 6-то ОУ, средното е 32-ро, а опит да завърша висше направих във Факултета по журналистика към СУ, но видях, че това не е моето място. Работя от 15-годишен: първо по строежи, после като аниматор, после като репортер, след това комедията ме откри и започнах да пиша, да се занимавам със стендъп комедия и да водя шоу по телевизията.

 

Разкажете ни за първите стъпки във Вашата кариера. Кога, къде и как се случиха те?

Смея да твърдя, че кариерата ми в сферата на забавлението на хора и публика започна още в детския клуб, когато бях аниматор и бях на 16 години. Тогава не го осъзнавах, но сега се връщам назад и се сещам, че всъщност освен да играя с деца, аз привличах и родителите наоколо, които се смееха с мен на шегите, които си правех с децата. Още тогава се отпуснах откъм това да не се притеснявам как изглеждам и какво говоря пред публика.

Как си представяхте тогава Вашата кариера 10 години по-късно?

Исках да бъда журналист, който вълнува хората, който е точен и му вярват, на когото имат доверие. Вярвах, че мога да променя нещо, казвайки истината. Хубавото е, че още вярвам в това.

Успяхте ли да сбъднете мечтите си? Достигнахте или ги надминахте?

Никога не съм мечтал за това, което имам днес, но далеч не се оплаквам. Мечтите за мен са натрупани във времето очаквания за щастие. Аз гледам да нямам очаквания, а да имам реална представа. Мечтая си най-вече за спокойствие. И мисля, че съм на прав път.

Какво е мнението Ви за стажовете? Колко важни са те за един млад човек?

Изключително важно е човек да краде занаят, докато може да си го позволи. На всеки бих дал съвет да започне стаж и да практикува възможно най-скоро професията си на терен. Бил съм стажант, тормозили са ме, издънвал съм се, било е гадно, но започнах рано и в един момент започнах аз да обучавам и то хора, които са по-големи от мен, но са забавили направата на тази важна стъпка. Самочувствието, което дава опитността, е незаменимо.

Дир.бг стартира своя платформа за студентски стажове, която нарече "Идеалният кандидат". Според Вас какви качества трябва да притежава идеалният кандидат в студентските години, за да впечатли компаниите и да го поканят на стаж?

Любопитство, желание за работа и най-вече да работи със сърце. Знам, че е клиширано, но работиш ли с хъс и желание, повишението и израстването в кариерната йерархия са неизбежни и скорострелни.

Каква е рецептата за кариерен успех на Николаос Цитиридис?

Ще цитирам режисьора на предаването Кирил Пъхлев: "Колкото повече пот в тренировките, толкова по-малко кръв в битката".

 

Последни

Реклама