Николаос Цитиридис: Успехът не е крайна цел, а постоянен процес

Няма да се изненадам, ако бракът се превърне в традиция, подобна на кукерите

Реклама

Водещият на „Шоуто на Николаос Цитиридис“ даде специално интервю за новогодишното издание на списание TREND на „24 часа“ на тема „Мъжете с решения“. В навечерието на празниците Николаос сподели какво мисли за успеха, отживелица ли е бракът, как посреща инфлацията и други актуални теми. Вижте част от интервюто тук, а цялото четете на страниците на списанието:

Казвам се Николаос Цитиридис. Роден съм в Атина, Гърция, но съзнателният ми живот започва в Овча Купел, София. В момента си изкарвам прехраната като телевизионен водещ, сценарист, стендъп комедиант и човек, който пише. През 2014-а бях отличен с наградата „Млад журналист на годината“ в конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“. През 2019-а публикувах първата си книга „За вафлите и хората“. През 2020-а стартира вечерното предаване по bTV „Шоуто на Николоас Цитиридис“. През 2022-ра осъществих първото си национално стендъп турне в 11 български града с първото си шоу „Това не е за по телевизията“. Май това са акцентите от моя професионален живот към момента.

Как дефинирате успеха?

Свършената работа трябва да ми носи поне две от тези три неща: спокойствие, удовлетворение и пари – СУП. Ако се прибера вкъщи след работен ден и имам и трите, то това е грандиозен успех. Но на следващия ден продължавам, защото успехът не е крайна цел, а постоянен процес, който не трябва да спира да се случва.

Как посрещате процесите на инфлация?

Живял съм в панелка. Живял съм и на пъпа на София. Животът ме е научил какво е да нямаш, както и обратното. Съгласен съм, че трябват пари, за да оцелееш, но не ти трябват пари, за да живееш. За това са близките и семейството, които не струват пари, а са най-ценното и всичко, от което човек има нужда.

С какво допринасяте лично за проблема със замърсяването на околната среда?

Предпочитам да допринасям лично за решаването на проблема със замърсяването, а не да допринасям. За това ходя пеша на работа, която от своя страна е една от малкото телевизионни зелени продукции в страната. В целия офис спазваме еко правила за намаляване на отпадъците, рециклираме, не използваме вредни за природата средства – реквизит и подобни. Вкъщи също рециклирам боклука си и не ползвам нищо еднократно. Това са малки стъпки с надежда, ако не за по-добро, то поне за не по-лошо бъдеще.

Имат ли емоциите място в съвременната технологична надпревара?

Разбира се, технологиите запълват нашите емоционални липси. Технологията и нейното развитие са изградени върху желанието ни да консумираме и да „тъпчем“ съдържание от всякакъв вид. Например развитието на секс роботите тотално ще промени емоционално цели поколения и то съвсем скоро.

А бракът отживелица ли е?

Щом още го сключват, значи не е. Но няма да се изненадам, особено след развитието на секс роботите, ако бракът се превърне в традиция, подобна на кукерите и Леденото хоро в Калофер – просто нещо, което правим от симпатия към миналото.

Кои са днешните будители лично за Вас?

Онези учители, които не са се предали, въпреки образователната система в България. Хората, които се борят с вятърни мелници и всячески искат да предадат знания, морал и ценности на другите.

Последни

Реклама