Реклама

Новият сезон на един от най-забавните и драматични риалити формати “Смени жената” се завърна в ефира на bTV с изключително позитивен епизод 1, в който зрителите бяха свидетели на топло, човешко отношение, семейна хармония и любов, въпреки сблъсъка на всекидневни навици и философия на живот. Първата размяна за 4-и сезон бе между жените на семейство Ганеви от София и семейство Миневи от Бургас. Близо 28% от всички зрители пред екрана проследиха как Люба Ганева (35 г.) и Мария Минева (22 г.) живяха с новите си семейства седем дни, които се оказаха достатъчни, за да оценят и преосмислят ценностите и приоритетите си за живота. Още по-голям интерес към социалния експеримент демонстрираха младите зрители на възраст 18-34 г., близо 30% от които са гледали вълнуващата размяна. (GARB, 4+)

Люба (35) и Венци (44) Ганеви са заедно от 10 години и имат три деца. Той е маркетинг директор в голяма фармацевтична компания, а тя се е отдала на децата. Семейството от София обича приключенията, да пътува, да спортува и най-вече да сбъдва мечтите си. Непрекъснато търси и намира поводи за усмивка, а децата са резултат от зрялата им и изгаряща любов.

Мария (22) и Димитър (25) Миневи са с две деца и живеят в Бургас. Мария е майка и домакиня, прекъснала образованието си на 19 заради бременност. Димитър работи на смени в завод за производство на плочи. Съвсем неусетно Мария налага деспотичен модел на “семейно щастие”, в който чистотата и дисциплина са на първо място. Грижата за децата е в центъра на живота й, а бащата е в ролята на “послушен”, за да има мир и спокойствие. Майката почти никога не оставя децата си - на баща им или на баба им. Въпреки младостта си семейството е затворено за всякакви удоволствия, а животът им се е превърнал в скука и рутина.

Когато Люба и Мария разменят местата си, шокът и за двете е голям. Люба с неохота нагазва в целодневните домакински задължения на Мария, където единствен момент за “забавление” и почивка е “гледането в екрана на телефона” и ходенето на маникюр. В същото време, Мария намира за неприемливо свободното поведение и начин на отглеждане на трите деца на семейство Ганеви. Тя не одобрява менюто на децата и се опитва да въведе такова според нейния вкус. Първоначално подхожда с неохота и към всекидневното бягане, според графика на Люба, но постепенно започва да го одобрява.

В Бургас, Люба прави опити да намери топъл, майчински път към децата на Мария и Димитър. Започва да им чете книжки, да играе с тях и умело въвлича в игрите и баща им. Това не се е случвало никога досега. Когато идва моментът за въвеждане на новите правила в семействата-участници, Мария сякаш вече си дава сметка за това, че има върху какво да се замисли и да промени във възгледите си. За това, тя не въвежда нови правила, а предпочита да се довери и потопи в съществуващите “правила” на хармония и любов в семейство Ганеви. Роля за “емоционалното разтърсване” на Мария изиграва и съпругът на Люба, който добронамерено и галантно успява да я накара да се почувства уютно сред тях. С въвеждане на новите правила на Люба в бургаското семейство, атмосферата и взаимоотношенията с децата постепенно се стоплят, а  Димитър ги одобрява напълно.

На финалната среща между Мария и Люба двете са разбрали по нещо за себе си. Люба е оценила още повече щастието, което има, а Мария е разбрала, че има нужда от промени на мислите, правилата и ограниченията. Венци пък дава съвет “по мъжки” на Димитър за това, че той също трябва да бъде стабилна опора на жена си. След дните на размяна, семействата се разделят с усмивка, оценявайки, че всичко, което им се е случило е полезно за бъдещето на семействата им.

Новият сезон на риалити формата “Смени жената” ще предложи още интересни и емоционални размени, в които ще се включат общо 28 двойки. В 14-те нови епизода популярни и непопулярни личности ще попаднат в абсурдни и забавни ситуации.

“Смени жената” се излъчва всяка сряда от 21:00 ч. по bTV.