Душата на хляба: Станислава Кунева в "Пазителките"

Как от стара традиция приготвянето на хляб се превръща в модерен бизнес, разказват Ladyzone.bg и "Тази неделя" в проекта си "Пазителките"

Душата на хляба: Станислава Кунева в "Пазителките"

Реклама

През ноември ladyzone.bg празнува 9 години. Избрахме да се посветим на традициите, на тяхното преплитане в съвременния свят. На съхранението на душите. Българските. Космическите. Поканихме 9 жени, в които открихме този космос и ще го споделим с вас в специалния ни проект заедно с предаването "Тази неделя". От ТВ екрана и от страниците на сайта ще ви запознаваме с историята на всяка една от тези девет жени, обединени от проекта ни "Пазителките". Днес ви срещаме със Станислава Кунева. 

„Хлябът е свързващият елемент между всички нас, когато седнем на една маса. Ароматът, вкусът, топлината на кухнята. Изпитах желание да знам как се приготвя хлябът по стария традиционен начин с квас и с дълга ферментация. Моята дъщеря, когато започнах да правя този хляб, каза: Мамо, твоят хляб кара сърцето ми да пее“, разказва Станислава Кунева, собственик на пекарна в София.

Към първата история от Пазителките >>