Съдия Атанаска Дишева за избора на Сарафов: Прави се още от същото

Тя подчерта, че за нея избирането на Борислав Сарафов е било изненада

Реклама

„Това е знак, че се прави още от същото. Сарафов за всички е ясно, че през най-дълъг период е заместник главен прокурор. Той беше част от ръководния екип на Иван Гешев. Стоеше плътно зад него“, заяви в предаването „Тази събота“ Атанаска Дишева, която е съдия и член на ВСС.

Повод за изказването ѝ бе избирането на Борислав Сарафов за временен главен прокурор след отстраняването на Иван Гешев. Още при избора на Иван Гешев за главен прокурор гласува "против".

Тя подчерта, че за нея избирането на Борислав Сарафов е било изненада.

„Според мен би трябвало Пленума да решава този въпрос. Прокурорската колегия на практика си избра член по право. Сега Сарафов има пълния обем правомощия, които главният прокурор по принцип има“, добави Дишева.

Тя коментира и снимките на Петьо Еврото с Борислав Сарафов. „В мен будят сериозни притеснения. Вчера тези обстоятелства бяха мимоходом споменати по време на заседанието на Прокурорска колегия, в частност подаването на сигналите. Обсъждането беше в смисъл, че такива сигнали, които не са приключили съответното производство не следва да бъдат взимани предвид“, каза Дишева.