Велислав Минеков: Народният театър се превърна в нещо между полиция и прокуратура

Чувам, че там хората постоянно трябва да дават писмени обяснения, добави той

Реклама

„Народният театър се превърна в нещо между полиция и прокуратура. Там чувам как непрекъснато хора трябва да дават писмени обяснения, как са били разпитвани. Как всеки трябва да декларира любовта си към директора и към другите две персони.“ Това коментира служебният министър на културата Велислав Минеков относно скандала в театъра.

В началото на тази година стана ясно, че рeжисьорът Александър Морфов е надраскал вратата не само на пиара Велислава Кръстева, но и тази на кабинета на директора Васил Василев. На 29 октомври миналата година вратата на офиса на настоящия пиар на Народния театър  осъмна с изкъртена табелка и надписи: "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай".

Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е "известният извършител и че не се е крил".

Кръстева бе дългогодишен говорител на ДПС, бивш депутат и член на Комисията по култура и медии и бивш зам.-министър на културата.

Минеков обясни, че ръководството на Народния театър вика хора да ги разпитва. Той добави и че получава оплаквания всеки ден.

„Получавам ги писмено, идват хора да се оплакват и лично. Има много истории за разказване. Атмосферата е ужасна, чувам ужасяващи неща“, добави той.

Последни

Реклама