Влади Въргала: Знаете ли колко е трудно да поемеш много любов

Актьорът представя „Мемоарите на един Въргал“ 10 години след „Операция Шменти капели“

Влади Въргала: Знаете ли колко е трудно да поемеш много любов

Реклама

Влади Въргала има голямо сърце и все го раздава на публиката и от екрана, и от сцената независимо, че животът продължава да му поднася големи изпитания. Филмът, в който се раздаде изцяло, "Шменти капели" вече стана на цели 10 години. 

"С него постигнах нещо, което беше само една идея. Киното, както виждаме, е изключително и хората, които се занимават с него. И е изключително значимо за човечеството след като вчера с един от многото актьори се е случил злощастен инцидент и днес целият свят се занимава с това нещо. Когато едно нещо ти хрумне в кухнята и започнеш да го пишеш нощно време, защото ти се е родило бебе в един труден период и ти решаваш, че тоа ти е терапията. Това нещо се превръща в един сюжет. Този сюжет седни години наред в чекмаджето и един ден поради обстоятелства го вадиш от чекмаджето и викаш: Аз ще взема да го направя спектакъл. И хората идват и го гледат по два, по три пъти. И ти си казваш, че щом има такъв интерес, значи сме напипали нещо и ще го направиш на филм. Решаваш, че си заслужава. Вече това е кауза. Правиш го, само ти си знаеш как. Трудно е за обяснение, няма и смисъл. Но действително, че граничи с малоумност и подвиг едновременно. И накрая той се оказва, че е успешен", разказа Влади Въргала.

Филмът, който излезе през октомври 2011 г., е с бюджет от около един милион лева и според актьора това е добра инвестиция от страна на държавата. Той посочи, че през целия път на филма от страниците на сценария до киноекраните и телевизията, се генерират печалби, които връщат около 50 млн. лева в държавата. Според него проблемът не е, че не се отпускат достатъчно пари за филми, а че те се крадат.

В момента Влади Въргала готви следващия си спектакъл, озаглавен „Мемоарите на един Въргал“. Идеята му е хрумнала преди 4 години, когато всичките му близки и приятели се събират, за да го изненадат за 50-ия му рожден ден.