.

Боксовият треньор Борислав Бояджиев: Характер се калява с преодоляване на трудности

Боксът е игра, но за да стигнеш до големите мачове, има и една игра извън ринга, която трябва да се изиграе добре, каза още той

Борислав Бояджиев е роден през 1969 година в София. Завършва училище "Олимпийски надежди", а впоследствие и Спортната академия със специалност "Треньор по бокс".

Тренира боксовите състави на няколко клуба у нас и в чужбина. Издига се до старши треньор на националните отбори за юноши и младежи. Като треньор на Тервел Пулев на Олимпиадата в Лондон през 2012 година, печели бронзов медал за България.

Няколко пъти Борислав Бояджиев е бил избиран за най-добър боксов треньор, а състезателите му са носители на десетки постижения от европейски първенства и олимпийски игри. Женен е, с една дъщеря.

"Характер се калява с преодоляване на трудности, с преодоляване на страхове. Уча ги да нямат емоция вътре в бокса, на ринга. Ако могат да го пренесат това и в живота,  ще бъде най-добре - да няма гняв, да няма страх, да няма злоба. Тогава, когато всичките тези неща са изолирани от теб, на ринга ти остават само уменията", каза Борислав Бояджиев.

"Боксът е игра, но за да стигнеш до големите мачове, до големите титли, има и една игра извън ринга, която трябва да се изиграе добре", коментира той.