Добрият пример: За по-чиста планета - без фасове и дигитален отпадък

Репортерът Димитър Иванов ни среща с един от хората в екипа, вдъхновяващ милиони по целия свят да обръщат по-голямо внимание на чистотата

От години, с началото на учебната година започва и най-голямата доброволческа инициатива у нас "Да изчистим България заедно". Тази година обаче заради пандемията тя се промени в кампанията "Добрият пример".

Репортерът Димитър Иванов ни среща с един от хората в екипа, вдъхновяващ милиони по целия свят да обръщат по-голямо внимание на чистотата.

180 страни, стотици тонове отпадъци. Световният ден за чистете обединява хората с желание да живеят в по-чиста и здравословна среда. Анна Грил е сред управляващите кампанията на Стария континент.

"Може би най-голямата цел за тази година е да проведем такъв тип събития, въпреки епидемиологичната ситуация, въпреки пандемията с коронавируса. Правим всичко по силите си, за да осъществим това събитие", казва тя.

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.