Жената, която роди, докато беше в кома

Вижте интервюто във видеото

Малката Ава се ражда в осмия месец, тежи само 1800 грама и не вижда майка си няколко дни, но въпреки това малкото момиченце е здраво и всички определят това като чудо.

През март бременната Анджела Примаченко усеща симптоми, които първоначално приема за алергия. След като вдига висока температура решава, че трябва да посети болница, заради безопасността на бебето си и открива, че е болна от COVID-19 - вирусът, който по това време все по-агресивно завзема света.

Първоначално лекарите я пращат да се лекува вкъщи, но след като състоянието ѝ се влошава, Анджела постъпва в болница и диша с помощта на машина. Самата тя е медицинско лице и разбира, че е много вероятно да бъде поставена в медикаментозна кома.

Този ден идва и бременната жена е поставена в кома, лекарите решават, че състоянието ѝ представлява по-голям риск за бебето, отколкото преждевременното раждане. Те предизвикват раждането и за щастие момиченцето се ражда живо и здраво, макар и още съвсем мъничко – под два килограма.

Когато майката се буди 9 дни след раждането, открива, че е родила, но не може да види нито новороденото, нито който и да е член от семейството, защото все още е болна от коронавирус. Минава доста време, преди да даде два отрицателни теста и да може да прегърне детето си за пръв път.