.

Башар Рахал: Изкуството не може да остане на заден план, защото душата е това, което ни храни

Актьорът Башар Рахал след здравословно изпитание в Балкана

Пандемията с коронавируса ни напомни, че трябва да ценим преди всичко здравето си, на което често обръщаме внимание едва когато го загубим или се обади болката. На Великден този сигнал получава актьорът Башар Рахал, който премина през голямо здравословно изпитание, но за радост вече е напълно възстановен.

"Извънредното положение ме завари в София, но преди да затворят движението, с групата решихме да се придвижим в Габровска област, за да пишем сценарии. Седнах да пиша, но след това реших, че трябва първо два дни да чистя, защото не беше чистено дълго време. Така, вдигайки една маса, изкарвайки цял ден с един студен маркуч, миейки всичко, както трябва, вечерта ме сви една болка. Разбрах, че е бъбречна криза, извиках линейка", разказа той.

"Според мен трябва да живеем малко по-здравословен начин на живот. Отново стигнах до извода, че не пия достатъчно вода, не ям алкална храна. Ние ядем непрекъснато киселинни храни, които образуват тези камъни. Трябва да балансираш винаги със зелени салати, колкото се може по-алкални неща, за да може да се отмива всичко, което се събира в бъбреците", отбеляза Башар Рахал.

"Ники наистина пише много хубаво. На мен ми е много по-лесно да правя промени върху готов сценарий, с него да го отговаряме, да променяме характерите, взаимоотношенията, съдържанието...", каза той по повод сценария на продължението на "Завръщане".

Вижте във видеото какво още сподели Башар Рахал.