Истории за здраве: Дорина Ташева споделя как е открила баланса между храненето и спорта

Тя приготвя единствено здравословна храна

Освен че е дипломиран психотерапевт и рейки мастер, Дорина Ташева е и изкусен кулинар, открил алхимията на храната. Държи да приготвя единствено здравословна храна, изучава действието на подправките и билките, за да може да ги съчетава прецизно.

Има няколко момента в живота ми, които оказват влияние върху настоящето. Първият беше в ученическите ми години – загубата на моя дядо, който си замина по неестествен път. Беше много болезнен момент и така започнаха да се зараждат различни въпроси за живота… за живота след смъртта. Кое е правилно? Кое е здравословно? Кой е пътят? И така започна моето приключение към мен самата.

Следващият тежък момент беше разводът ми. Това е момент, в който човек неминуемо се променя. Загубих доста близки хора – половината ми семейство реално. Всяка една загуба е оказвала голямо влияние върху начина ми на мислене, върху… себеусещането ми, върху приемането на света и върху това кое всъщност е ценното.

Последната ми загуба беше най-тежка… Урокът беше най-ценен. Ние пилеем голяма част от времето си в ненужни и неважни неща. А всъщност животът е, за да бъдем добри, да бъдем с хората, които обичаме, и да даваме.

Смисълът е в това – какво даваме и каква е дирята, която можем да оставим след себе си.

Благодарна съм на всеки един урок, защото ми е дал много – всяка една трудност в живота ми реално ме е обогатила и ме е научила на много. И винаги съм казвала, че животът ми е дал повече, отколкото ми е взел.

Всяко едно сътресение в живота се отразява на здравословното ни състояние. Моите загуби в живота доведоха до хормонални проблеми, до други леки и не толкова леки смущения във физическото ниво, но това беше ценен урок и път към алтернативната медицина, към холистичната медицина, която всъщност не е алтернативна – тя съществува много преди традиционната.