Как да се освободим от болките в гръбнака

Личната история на Меги Георгиева, която избегна сложна операция, и съветите на американския специалист по хиропрактика д-р Марк Бери

80% от хората са имали поне веднъж в живота си болки в гърба. 48-годишната Меги Георгиева е една от тях, но при нея проблемите са се задълбочили. Ето какво сподели самата тя:

С годините болките се засилиха, пиех много лекарства. Ефектът от физиотерапиите бе краткотраен. През декември получих изтръпвания в лявата ръка, а през януари вратът ми се скова. ЯМР показа две хернии на шията. Неврохирург ми каза, че се налага спешна операция иначе ще се парализирам.

Чудех се как да постъпя и случайно видях по телевизията предаване за д-р Бери и хиропрактиката. Благодарение на хиропрактиката сега съм много добре, без да съм минавала през операция. Благодаря на всички в клиниката за грижите!

Д-р Марк Бери коментира в студиото на „Преди обед”:

По принцип всеки човек се страхува от операция. Хората не се грижат за гръбначния си стълб, по цял ден са седнали пред компютъра и са с неправилна стойка. Дисковете на гръбначния стълб нямат директен кръвопоток и няма как да се хранят, ако не се движим.

В нашата клиника не правим снимка на гръбначния стълб, когато пациентът е прав, а в седнало положение. Така виждаме по-добре натоварванията в него.

85% от пациентите, които следват точно инструкциите ни, имат сериозни подобрения.

Във видеото можете да видите как Сашо Кадиев изпробва специалния ортопедичен стол за упражнения, който изисква въртене на таза в стил Елвис Пресли.