Как се охраняват световни знаменитости?

Разказва бодигардът на звездите – Роби Софрониески

Бодигардът на звездите – Роби Софрониески, за охраната на световни знаменитости като Салма Хайек, Джесика Алба и Ашли Коул.

От 1994 г. до 2007 г. живях в Хасково заради съпругата си. После тръгнах из Европа да търся работа. В Лондон започнах като строителен работник. В началото беше много трудно заради рестрикциите към българите. После изкарах курсове за охранител и започнах в един нощен бар в престижен квартал.

Шефът беше много негативно настроен към мен, но имаше една ситуация, в която се справих добре и това ми даде шанс. Ескортирахме набързо едни наркодилъри „чрез вратата“. Там работих 2-3 години и постепенно станах главен охранител.

Изкарах курс и за VIP охранител, изпитът е доста труден. Трябва да съпроводиш човек от точка А до точка Б, като в това време разни хора хвърлят по теб столове, бъхтят те.

В началото охранявах Салма Хайек само на събития, след това работих 24/7 за нея.

Проблемите идват основно от папараците. Трябва да си бърз, да не се притесняваш от светкавиците.

Не искам да прозвуча негативно за охраната на Балканите, но в чужбина се избягват бодигардове тип горили. Особено за охрана на събития. Ако си с прекалено много мускули, дори костюмът не може да ти стои добре.

Охранявах и двамата радиоводещи, които се обадиха в болница от името на кралица Елизабет и принц Чарлз и получиха информация за състоянието на бременната Кейт Мидълтън. За съжаление, медицинската сестра, която заблудиха, впоследствие се самоуби. Охранявах журналистите по време на съдебния процес, имаше сериозни заплахи към тях. Тогава предложих да се преоблечем като доставчици и да вкараме журналистите с микробус, а не с луксозна лимузина.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg