Не/зависимите: Нови епизоди за съдбите на хора, отказали алкохола, наркотиците и хазарта

Новите епизоди ще разказват още позитивни истории, като ще си позволим да засегнем и някои от проблемите, които има в сферата на лечението, поясни Ралица Стефанова

Статистиката на Националния център по обществено здраве показва, че у нас трайно се увеличава употребата на наркотици от деца и младежи до 18-годишна възраст. Само за първите 9 месеца на 2019 година, след остра интоксикация, заради употреба на наркотични вещества, в болница са попаднали над 8 100 души, като 586 от тях са били на възраст под 15 години, а 556 - между 16 и 18 години.

От друга страна хората в бели престилки и с познания, които би трябвало да ни спасяват, са все по-малко - едва око 120 души за цялата страна.

Картината безспорно е стряскаща, а именно нея се опитва да промени екипът ни с поредицата "Не/зависимите". В нея Ралица Стефанова и нейните герои ни показват, че надежда има, стига да има желание за борба.

Никой не е застрахован, но всеки заслужава шанс за лечение и живот без наркотици, алкохол или хазарт.

"Новите епизоди ще разказват още позитивни истории, като ще си позволим да засегнем и някои от проблемите, които има в сферата на лечението", поясни Ралица Стефанова.

Вижте повече във видеото.