Рожден ден с баскетболиста Бойко Младенов

За НБА, живота извън залата и историческото класиране на България на европейското първенство

Рожден ден с баскетболната звезда Бойко Младенов - за НБА, живота извън залата и историческото класиране на България на европейското първенство.

Преди седмица Националният отбор по баскетбол на България направи нещо изключително. След 10-годишна пауза се класира на Европейското първенство при мъжете, надделявайки над Латвия с 66:65. В решителния мач се класираха за шампионата на Стария континент догодина, който ще се проведе от 1 до 18 септември в Чехия, Грузия, Италия и Германия.

Усещането да е сред най-добрите в света познава лично и Бойко Младенов, носител на купи от България и от чужбина, но най-големият му професионален връх е един момент, в който се пробва и в американската НБА.

Кариерата му започва в Турция, където отива след Ботевград.

"Трудно ми беше тогава, бях много малък. Нямаше интернет да комуникираш постоянно - да знаеш как са приятелите ти, роднините ти. Носталгията ми към България ми беше много голяма. Исках да си се прибера вкъщи, да си видя приятелите. Когато излезеш на 16 години в чужбина, е трудно самичък", сподели Бойко Младенов.

"След това дойде следващият трансфер в "Партизан" Белград, където играх 3 години. Там бяха най-силните ми години в кариерата", разказа още баскетболната звезда.

Днес Бойко Младенов празнува рожден ден.