Весела Илиева: В Занзибар приливът и отливът са в рамките на километри и морето буквално изчезва

В Кения пристигаш с малко самолетче, което каца на поляна с едно дърво по средата

Весела Илиева:

До самата Кения пристигаш с много малко самолетче, което каца на поляна с едно дърво по средата. Много е вълнуващо, но в същото време е и много страшно.

Местните хора са приятелски настроени и много дружелюбни.

Когато тръгвахме за тази дестинация, за да празнуваме Коледа и Нова година, всички ми казваха, че това е най-неподходящата дестинация за деца. Че има комари, болести... Но ние решихме, че трябва да направим нещо интересно, което да е запомнящо се, а не да лежим на плажа.

Хотелът представлява палатки с дървен под и дървен таван. Първата нощ беше много страшна, защото през цялото време чуваш животните в резервата.

Сутринта, докато се къпеш, виждаш жирафи, слонове...

За сафари трябва да се обличаш в неутрални цветове, за да не дразниш животните. Целта е всеки турист да види животните от т.нар. Голяма петорка – лъв, слон, носорог, леопард и бивол. Не успяхме да видим бивол, защото е на изчезване.

Разходката е от 6 до 11, след това става много горещо и животните се скриват. Вечерта се прави ново излизане.

Масаите живеят в къщи от глина и слама, като жените ги строят. Християни са, но многоженството е разрешено.

Серенгети разгледахме от балон. Там видяхме много животни.

Занзибар е коронно различно място, колония на Оман. Мюсюлмани са и жените са забулени. Stone Town е изключително мръсно място, но плажовете са много чисти. Пясъкът е бял като пудра захар. Приливът и отливът са в рамките на километри и морето буквално изчезва. Така на местните им е много лесно да събират морски дарове.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg