Защо един преподавател започва всеки учебен час с песен?

Георги Пеев е свирил на контрабас, имал е банда, бил е солист на първия в света метъл балет, а от 17 септември е и най-младият учител в столично училище в кв. "Люлин"

Той е млад, усмихнат и амбициозен. Занимава се с музика от 5-годишен. В гимназията свири контрабас, имал е рок банда, бил е солист на първия в света метъл-балет. От 17 септември 25-годишният Георги Пеев е и най-младият учител в 90 СУ „Генерал Хосе де Сан Мартин“ в Люлин. Предметът, който преподава, е музиката, защото тя му е в кръвта и иска да предаде любовта си към нея на децата.

Георги Пеев, учител по музика:
Видях, че има конкурс в 90-то училище и си казах що пък не. Явих се, общо взето имаше около 30-35 души за поста. Аз малко се вцепених „оффф, няма да ме вземат“, но всъщност така стана, че ме избраха и започнах.

Той веднага печели доверието на учениците заради малката възрастова разлика помежду им.

Учениците, когато те погледнат и все едно виждат по-големия си брат. За тях съм по-достъпен, възрастовата граница е много по-близка, имаме общ език.

Още с първия звънец той грабва вниманието на всички, като изпълнява „О, соле мио“.

Много е хубаво да излезеш и да изпееш такава хубава песен на всички тези деца, родители. Ръкопляскаха, радваха се, бяха възхитени, че учителят им по пеене пя на откриването на учебната година. Постоянно по коридорите – „Господине, много хубаво пеете, господине, здравейте, господине, как сте?“