Геновева Петрова: Възможността да се гласува по два начина, ще забави много преброяването на резултатите

"В по-малките населени места обикновено в по-ранните часове имаме малко по-висока активност", споделя Добромир Живков от "Маркет Линкс"

Кои са особеностите на изборите по време на пандемия? Гости в "Тази неделя" бяха социолозите Геновева Петрова от "Алфа Рисърч" и Добромир Живков от "Маркет Линкс". 

"Съвсем по нормален начин стартира изборния ден, поне по отношение на избирателната активност. Данните, които отчитаме до настоящия момент, са съвсем нормални. Стартира, разбира се, от ниска позиция с малко по-бавно гласуване в София. В по-малките населени места обикновено в по-ранните часове имаме малко по-висока активност. Нищо необичайно няма", коментира Добромир Живков.

"Наблюдаваме обратна тенденция по отношение на интереса към гласуване в чужбина. Докато в България наблюдаваме тенденция за спад, в чужбина имаме нараснал брой подадени заявления. Разбира се, дали този вот ще се реализира, предстой да видим в рамките на изборния ден, но това определено е тенденция обратна на тази, която имаме у нас", смята Геновева Петрова.