Истории от света през седмицата (14.04.2019)

Да получиш писмо, доставено с лодка

Истории от света през седмицата (14.04.2019)

Реклама

Да получиш писмо, доставено с лодка! Това е традиция на над 120 години в малкото източногерманско село Леде, южно от Берлин. Пощальонката Андреа Бунар сама управлява лодката си и посещава 65 жилища, някои от които могат да бъдат достигнати само по вода. Освен писма и колети, ѝ се налага да доставя косачки и телевизори, а в нормален работен ден стоката в лодката ѝ тежи над 30 килограма. Работният сезон в селото обаче продължава от април до октомври.

11-годишни композитори пишат музика за Нюйоркската филхармония! Двамата надарени музиканти са част от програмата "Млад композитор" на филхармонията в Ню Йорк, която развива таланта на стотици деца. Независимо дали имат музикален опит, децата се учат да пишат музика за солови изпълнения и ансамбли. Подобни програми има и в други части на Съединените щати, както и в Европа, Азия и Южна Америка.

С мажоретки от третата възраст може да се похвали баскетболният отбор на Уошингтън Уизардс! 19 дами и 1 мъж на възраст от 50 до 76 години забавляват публиката на мачовете на отбора всеки месец. Техният хореограф признава, че е трябвало да поразчупи движенията, за да паснат на по-възрастните танцьори, но е впечатлен от ентусиазма и трудолюбието им. А любимото им движение е туърк!